Resmål » Europa » Grekland » Skopelos

Skopelos

Skopelos är en mindre känd ö nära den mer kända Skiathos i den grekiska övärlden. Skopelos tillhör ögruppen Norra Sporaderna och återfinns väldigt nära det grekiska fastlandet i nordväst.
 
Hit kan du resa med de flesta av våra stora turistoperatörer men få utnyttjar det. Av denna anledning är destinationen väl anpassad för de som söker en lugnare semester, kanske enbart på tu man hand?
 
Skopelos är en väldigt lugn ö och nattlivet är i princip obefintligt. En del båtluffare finner hit dock då Skopelos har flera anknytningar till de närliggande öarna.
 
Inte bara arkitekturen är strålande här utan även naturen och omgivningarna som ön erbjuder. Detta var en av anledningarna till att en del av filmen ”Mamma Mia” spelades in här. Trots sin relativt tynande tillvaro finns det en sak som Skopelos är väldigt känd för: sina hundratals kyrkor. I dag räknas de till att räcka för att besöka i alla fall en per dag under ett år.
 
Då ön är väldigt liten (under 100 km2) och enbart har 5000 permanenta invånare saknar ön en flygplats. Vill du besöka Skopelos gör du därför det genom att flyga till Skiathos och sedan ta en timmes båttur över till Skopelos. De flesta bor i Skopelos stad eller Glossa, badar på Limnonari eller Stafilos och besöker någon av de många kyrkor och kloster ön har att erbjuda.
 
Skopelos är verkligen en typisk liten grekisk ö som många turister förbiser och därför besitter sin genuinitet. Är du ute efter vitkalkade hus, tzatziki och lugna varma kvällar är Skopelos ett ypperligt alternativ!
Hotell

Sök Hotell i Skopelos

Karta över Skopelos

Bilder från Skopelos

Alla bilder från Skopelos

Vädret i Skopelos

32 °C
Klart