Resmål » Europa » Grekland » Skiathos

Skiathos

Undersökningar har visat att Skiathos är en av de destinationer i den grekiska övärlden som besökare är mest nöjd med. Skiathos är en liten ö (50 km2) med få lokala invånare (runt 7000) men är under sommarhalvåret packad med turister!
 
Här finns i princip enbart en stad, Skiathos stad, och strax utanför ligger flygplatsen dit du kan komma på charter. Hit kan man även komma om du vill båtluffa då förbindelser finns med ett flertal olika öar liksom större städer som Thessaloniki och Volos.
 
Blandningen av upplevelser på lilla Skiathos är svårslagbart. Här finns stränder av yppersta klass, exempelvis Medali Amos, Banana Beach och Koukounaries. Staden kantas av caféer, tavernor, enkla restauranger, lyxiga affärer och trendiga barer. Skiathos är konstant full av liv men dock inte en utpräglad partyö.
 
Hit kommer såväl pensionärer, barnfamiljer som ungdomar och alla söker detsamma, sin Skiathos upplevelse. Mindre positivt som kan sägas om ön är att turismen är väldigt utvecklad och den genuina grekiska känslan har ersatts av massturism. Är du ute efter att hyra en bil och åka på jakt efter sevärdheter är Skiathos inte ditt val. Däremot är ju färjeförbindelsen till ett flertal andra destinationer som har detta ett enkelt steg bort, från Skiathos hamn och på en av båtarna till antingen Skopelos, de andra öarna i Norra Sporaderna eller fastlandet. Men som sagt, Skiathos har mycket att erbjuda och härifrån reser de flesta väldigt nöjda med planer om att snart återvända.
Hotell

Sök Hotell i Skiathos

Karta över Skiathos

Bilder från Skiathos

Alla bilder från Skiathos

Vädret i Skiathos

32 °C
Klart