Resmćl » Europa » Grekland » Chania

Chania

Chania Ă€r utan tvekan en av Kretas största turistorter och en plats dĂ€r ungefĂ€r 20 % av öns 500 000 invĂ„nare bor. Platsen har historiskt sett lĂ€nge varit viktig och var en av nyckelorterna nĂ€r venetianerna tog över ön. Av den anledningen har Chania fortfarande idag en livlig hamn med bĂ„tförbindelser med nĂ€rliggande öar liksom fastlandet. MĂ„nga svenskar vet numer inte bara var Chania ligger utan Ă€ven har besökt platsen. Även om charterturen tar dig till andra platser pĂ„ Kreta Ă€r Chania ofta en hĂ„llplats för turister.
 
Det som lockar Àr den stora varieté som orten besitter. HÀr finns alltifrÄn större affÀrer, mysiga stadsdelar, berömda tavernor, hamnen och nÀrliggande flygplatsen dÀr i princip uteslutande alla anlÀndande turister gör sin entré till Kreta. Dock saknar Chania en större strand varpÄ de flesta turister antingen bor i utkanten av omrÄdet eller i nÀrliggande byar och avlÀgger visit till staden nÀr det vankas kvÀllstid och middag eller utgÄng.
 
För nattlivet i Chania Ă€r omtalat populĂ€rt. HĂ€r finner du utestĂ€llen som lockar alla typer av kategorier och dĂ€r mĂ„nga har öppet fram till och med 5 pĂ„ morgonen. Med sin klara historiska koppling till Venedig och bevarande av mĂ„nga hus och platser kallar mĂ„nga Chania för ett litet ”Venedig” och detta blir uppenbart nĂ€r man vandrar i gamla staden alternativt kring fortet ”Firca”.
 
För de som Àr intresserade av historia finns bÄde ett arkeologiskt museum och ett sjöfartsmuseum. Annars rekommenderas saluhallen som ligger i utkanten av gamla staden. Kortfattat har Chania mycket av det som man kan önska. Vattnet Àr klart, husen vackra och maten delikat.
Hotell

Sök Hotell i Chania

Karta över Chania

Bilder frćn Chania

Alla bilder frćn Chania

Vädret i Chania

32 °C
Klart