Resmål » Europa » Grekland » Chania

Chania

Chania är utan tvekan en av Kretas största turistorter och en plats där ungefär 20 % av öns 500 000 invånare bor. Platsen har historiskt sett länge varit viktig och var en av nyckelorterna när venetianerna tog över ön. Av den anledningen har Chania fortfarande idag en livlig hamn med båtförbindelser med närliggande öar liksom fastlandet. Många svenskar vet numer inte bara var Chania ligger utan även har besökt platsen. Även om charterturen tar dig till andra platser på Kreta är Chania ofta en hållplats för turister.
 
Det som lockar är den stora varieté som orten besitter. Här finns alltifrån större affärer, mysiga stadsdelar, berömda tavernor, hamnen och närliggande flygplatsen där i princip uteslutande alla anländande turister gör sin entré till Kreta. Dock saknar Chania en större strand varpå de flesta turister antingen bor i utkanten av området eller i närliggande byar och avlägger visit till staden när det vankas kvällstid och middag eller utgång.
 
För nattlivet i Chania är omtalat populärt. Här finner du uteställen som lockar alla typer av kategorier och där många har öppet fram till och med 5 på morgonen. Med sin klara historiska koppling till Venedig och bevarande av många hus och platser kallar många Chania för ett litet ”Venedig” och detta blir uppenbart när man vandrar i gamla staden alternativt kring fortet ”Firca”.
 
För de som är intresserade av historia finns både ett arkeologiskt museum och ett sjöfartsmuseum. Annars rekommenderas saluhallen som ligger i utkanten av gamla staden. Kortfattat har Chania mycket av det som man kan önska. Vattnet är klart, husen vackra och maten delikat.
Hotell

Sök Hotell i Chania

Karta över Chania

Bilder från Chania

Alla bilder från Chania

Vädret i Chania

32 °C
Klart