Resmćl » Europa » Grekland » Kalymnos

Kalymnos

Kalymnos Ă€r belĂ€gen i östra grekiska övĂ€rlden nĂ€ra den turkiska grĂ€nsen och den stora staden Bodrum. Ön tillhör Tolvöarna och Ă€r en förhĂ„llandevis liten ö jĂ€mfört med mĂ„nga andra destinationer i Grekland. Men trots att ön endast tĂ€cker 100 km2 av jordens yta bor hĂ€r hela 17 000 invĂ„nare.
 
Turismen i Kalymnos Ă€r en viktig inkomstkĂ€lla för invĂ„narna men rĂ€knas som relativt ny dĂ„ resor hit inte har skett under en lĂ„ng tid. Trots att Kalymnos för mĂ„nga Ă€r en ”ny” destination har ön en hög grad av Ă„terkommande gĂ€ster som förĂ€lskat sig i allt vad ön har att erbjuda.
 
De flesta orterna ligger pĂ„ öns sydvĂ€stra kust och största staden har samma namn som ön, Kalymnos. Ön Ă€r som mĂ„nga andra nĂ€rliggande vĂ€ldigt frodig och har fina grönomrĂ„den och vackra och hĂ€rligt klippigt utformade strĂ€nder.
 
De flesta grekiska öar erbjuder ouzo, apelsiner liksom oliver. Kalymnos erbjuder den andra Ă€nden av klassiska grekiska produkter. Ön Ă€r nĂ€mligen kĂ€nt för sina naturtvĂ€ttsvampar, grekisk ost, yoghurt och honung. Men bara lugn, naturligtvis kan du lĂ€tt fĂ„ tag pĂ„ ouzo till middagen

 
Den lilla ön har flera olika platser vÀl vÀrda ett besök och mest kÀnda Àr orterna Myrties och Massouri pÄ sydvÀstkusten. StrÀnderna rankas inte alls som Greklands bÀsta utan Àr av mörkare art och oftast vÀldigt smÄ. Dock har de flesta strÀnderna en magnifik omgivning och en typiskt grekisk atmosfÀr.
 
Som brukligt i regionen finns en del gamla fÀstningar och en rad kloster för intresserade. För de som vill pÄ lÀngre upptÀcktsfÀrd ligger ön Kos vÀldigt nÀra och dit man anlÀnder med flyg. Det finns Àven en landningsbana pÄ ön men de flesta flyger via Kos. Ett annat alternativ pÄ utflykt Àr till den turkiska staden Bodrum dÀr du kan införskaffa allt frÄn mattor till spÀnnande dryckes- och matvaror.
Hotell

Sök Hotell i Kalymnos

Karta över Kalymnos

Bilder frćn Kalymnos

Alla bilder frćn Kalymnos

Vädret i Kalymnos

30 °C
Klart