Resmål » Europa » Grekland » Kalymnos

Kalymnos

Kalymnos är belägen i östra grekiska övärlden nära den turkiska gränsen och den stora staden Bodrum. Ön tillhör Tolvöarna och är en förhållandevis liten ö jämfört med många andra destinationer i Grekland. Men trots att ön endast täcker 100 km2 av jordens yta bor här hela 17 000 invånare.
 
Turismen i Kalymnos är en viktig inkomstkälla för invånarna men räknas som relativt ny då resor hit inte har skett under en lång tid. Trots att Kalymnos för många är en ”ny” destination har ön en hög grad av återkommande gäster som förälskat sig i allt vad ön har att erbjuda.
 
De flesta orterna ligger på öns sydvästra kust och största staden har samma namn som ön, Kalymnos. Ön är som många andra närliggande väldigt frodig och har fina grönområden och vackra och härligt klippigt utformade stränder.
 
De flesta grekiska öar erbjuder ouzo, apelsiner liksom oliver. Kalymnos erbjuder den andra änden av klassiska grekiska produkter. Ön är nämligen känt för sina naturtvättsvampar, grekisk ost, yoghurt och honung. Men bara lugn, naturligtvis kan du lätt få tag på ouzo till middagen…
 
Den lilla ön har flera olika platser väl värda ett besök och mest kända är orterna Myrties och Massouri på sydvästkusten. Stränderna rankas inte alls som Greklands bästa utan är av mörkare art och oftast väldigt små. Dock har de flesta stränderna en magnifik omgivning och en typiskt grekisk atmosfär.
 
Som brukligt i regionen finns en del gamla fästningar och en rad kloster för intresserade. För de som vill på längre upptäcktsfärd ligger ön Kos väldigt nära och dit man anländer med flyg. Det finns även en landningsbana på ön men de flesta flyger via Kos. Ett annat alternativ på utflykt är till den turkiska staden Bodrum där du kan införskaffa allt från mattor till spännande dryckes- och matvaror.
Hotell

Sök Hotell i Kalymnos

Karta över Kalymnos

Bilder från Kalymnos

Alla bilder från Kalymnos

Vädret i Kalymnos

30 °C
Klart