Resml » Europa » Grekland » Hersonissos

Hersonissos

Hersonissos är en av de mest populära platserna på den kända ön Kreta. Hersinossos finner du på nordkusten, i Maliabukten och cirka 2,5 mil öster om staden Heraklion. Hersonissos livnär sig på turism och har utvecklat ett stort utbud för besökare. Hit åker du om du vill ha fart och fläng under din vistelse. På stranden erbjuds alla olika typer av aktiviteter, på kvällen finns det en stor mängd brittiska, holländska och irländska pubar och nöjer du dig inte med det finns det gott om nattklubbar att aktivera dig natten lång.
 
Reser du med barn finns det mycket anpassat för dem, bland annat många av hotellen. I området går det att finna en vattenpark, bungy jump och go carts. De som vill röra på sig kan ta en tur på den lokala golfbanan, hyra cyklar och utforska närområdet eller hyra en bil och besöka Kretas attraktioner. Många tar även båtar ut till några av småöarna som exempelvis Dia.
 
Hersonissos erbjuder även bra shopping och lokala affärer med typiskt grekiska produkter. För den historiskt intresserade finns det många sevärdheter som det arkeologiska museet. Till Hersonissos reser många av våra reseoperatörer och har gjort under en längre tid. Men är du orolig för att möta massturismen kan du åka i början eller slutet av sommaren och på så vis undvika högsäsongen.
Hotell

Sk Hotell i Hersonissos

Karta ver Hersonissos

Bilder frn Hersonissos

Alla bilder frn Hersonissos

Vdret i Hersonissos

30 °C
Klart