Reser.se » ResmŚl » Europa » Grekland » Mat & Dryck

Mat & Dryck

Det Grekiska köket är känt för sin goda mat och den kännetecknas av färska örter som rosmarin och timjan, fisk och skaldjur, lammkött samt oliver.
 
Att gå ut och äta i Grekland är billigare än hemma i Sverige. Det man bör passa på att äta är fisk och skaldjur om man gillar det. Oftast kommer det direkt från fiskebåten till grillen för att sedan landa på din tallrik. Dock har priserna ökat något på fisk och skaldjur i samband med överfiskningen i Medelhavet.
 
Ett s√§kert kort p√• de flesta restauranger √§r souvlaki, ett spett med fl√§skk√∂tt, som oftast serveras med klyftpotatis och tsatsiki. Det finns ofta √§ven kycklingsouvlaki. N√§stan √∂verallt serveras √§ven friterade bl√§ckfiskringar som oftast √§r v√§ldigt goda. √Ąr man ute efter n√•got l√§ttare √§r de grekiska salladerna vanligtvis j√§ttegoda med lokala f√§rska gr√∂nsaker och smakrik fetaost. Till alla matr√§tter serveras br√∂d, vanligtvis vitt br√∂d.