Resml » Europa » Grekland » Agia Marina

Agia Marina

Strax utanför ChaniaKreta ligger den mindre orten Agia Marina. Staden är som en lillasyster till turistmeckat Chania och har allt som en bekvämlighetstörstande charterturist kan kräva. Faktum att Agia Marina ligger cirka 10 kilometer ifrån Chania innebär att tempot är lite lugnare och passar mer barnfamiljer än festprissar.
 
Stranden sträcker sig långt utmed kusten (2,5 kilometer) och är långrund. Strax utanför kusten ligger den lilla ön Agia Theodori Nisida som utgör skydd och innebär att många vågor inte kommer in. Agia Marina huserar flera hotell och komplex perfekta för besökande skandinaver. Stranden erbjuder också strand liksom vattensporter och är väl utrustad med strandstolar, matställen och andra alternativ.
 
Även om orten är mindre och lugnare än Chania kan man lätt ta sig dit via buss (ca 12 kronor) eller taxi (ca 120 kronor). Men för de som väljer att stanna i Agia Marina under kvällstid kommer säkert att märka att här finns flera mysiga barer och restauranger. Agia Marina har även en gammal stadsdel som är fylld av en härlig grekisk atmosfär och här finns små lokala butiker, tavernor, caféer och platser att lugnt strosa runt i och insupa kulturen.
 
Agia Marina har redan räknats ha växt ihop med grannbyn i väst, Kato Stalos, och många anser att det bara är en fråga om tid innan orten har växt ihop även med Chania. Men ännu är denna mysiga lilla by på enbart 1200 invånare, med en vacker strand och historisk stadsdel intakt och väl värt att avlägga ett besök eller en hel semester.
Hotell

Sk Hotell i Agia Marina

Karta ver Agia Marina

Bilder frn Agia Marina

Alla bilder frn Agia Marina

Vdret i Agia Marina

32 °C
Klart