Resmćl » Europa » Turkiet

Turkiet

Dagens Turkiet ligger pÄ en plats fylld av historia och mÄnga olika civilisationer har genom tiderna haft inflytelse över landet. Turkiet har tillhört olika grekiska riken, romerska riken och olika arabiska kungadömen, dÀr alla har satt sin prÀgel pÄ landet.
 
Staden Troja som beskrivs i Iliaden ligger i dagens Turkiet. Dagens Turkiet Àr fortfarande en blandnig av kulturer med vissa delar av landet, bland annat huvudstaden Istanbul, som ligger i Europa medan de andra stora delarna av landet ligger i Asien. Idag Àr Turkiet en turistmetropol som frÀmst lockar nordbor, tyskar och britter.
 
I Turkiet blandas kultur och historia med sol, bad och vÀrme. Landet har Àven en avancerad och uppskattat matkultur som inte minst gjort sig kÀnd i Sverige. Kebab och falafel Àr tvÄ av Turkiets paradrÀtter, men det finns mycket mer, speciellt med fisk och skaldjur. I Turkiet möts arabvÀrlden med sin kultur, mat och historia och medelhavskulturen med sina motsvarigheter och bilder en unik miljö.

Resmćl i Turkiet

Alanya

Alanya


Alanya ligger i sydvÀstra turkiet och Àr ett av Turkiets mest besökta resmÄl. Alanya har mycket att bjuda pÄ utöver sol, bad och vÀrme. HÀr finns stora möjligheter till shopping, aktiviteter och nattliv.
Antalya

Antalya


Antalya Àr den största turistorten som lockar mÄnga turister i Turkiet. Staden Àr gammal och har mycket kulturminnen att bjuda pÄ men ocksÄ bra möjligheter för sol och bad.
Side

Side


Side Àr en lite mindre och lugnare turistort som ligger lÀngs Turkiets medelhavskust, lÀngst ute pÄ en halvö. Side har enormt lÄnga och fina sandstrÀnder att bjuda pÄ.

Sevärdheter & Aktiviteter i Turkiet

Shopping

Shopping


Att shoppa i Turkiet Àr oftast bÄde spÀnnande och billigt. Först blir man ofta övertalad av en slags inkastare att gÄ in i butiken eller besöka ett visst stÄnd. Vissa mer aggressiva Àn andra...
Turkiskt Bad

Turkiskt Bad


Turkiskt bad, eller hamam som det heter pÄ turkiska, Àr en variant pÄ Ängbad och det liknar nÄgon slags bastuupplevelse. Möjligheten till turkiskt bad finns i alla stora turistorter och stÀder.

Bilder frćn Turkiet

Alla bilder frćn Turkiet

Charter till Turkiet

Resebyrćer som säljer paketresor & charter till Turkiet.