Resml » Europa » Grekland » Rhodos

Rhodos

Rhodos är en riktig pärla i den grekiska övärlden. Här finns vackra sandstränder, kulturarv från medeltiden och ett livligt nöjesliv som lockar tusentals turister varje sommar.
 
Var på Rhodos man än bor så är det nära till vacker omgivning och salta bad. Rhodos stad passar för den som vill ha ordentligt liv i luckan medan det finns mindre orter längs kusterna som passar för en avkopplande semester.
 
Rhodos stads nöjesliv passar för ungdomar och staden kantas av nattklubbar, diskotek och musikbarer. På dagarna är det folkliv och handel i stans medeltida stadsdel om man inte väljer poolen eller stranden. Det vimlar av caféer och restauranger och det är mysigt att promenera omkring i staden. På kvällen samlas folk på stans alla uteserveringar och stämningen är alltid på topp.
 
På Rhodos västra sida ligger Ialyssoskusten där solnedgången är fantastisk. Kusten är uppkallad efter regionens forna huvudstad, Ialyssa, som grundades 400 före Kristus. Staden har gamla ruiner bevarade från den tiden vilka utgör spännande utflyktsmål. Det fläktar lite mer på Rhodos västkust och förhållandena för windsurfare är ideala.
 
På Rhodos östra sida är det fridfullt och här finns turistområdena Kalithea och Koskinou. Här finns trevliga stränder och byarna är genuint grekiska. Det finns även här gott om nöjen och restauranger.
 
En bit söderut ligger byn Lardos. Här finns många trevliga badvikar med grov sandstrand. Vattnet är klart och passar bra för den som gillar att snorkla. I Lardos är det en trevlig atmosfär som erbjuder kvalitativ avkoppling. I byn vimlar det inte av saker att göra men det finns många utflyktsmål eller andra byar och städer i närheten. Bland annat ligger Lindos fem kilometer från Lardos.
 
Lindos ser ut som en riktig grekisk vykortsby med vita hus upp för slänt. Lindos är en trevlig stad där det överallt är en fantastisk utsikt. Dessutom finns det massor av åsnor i staden som man bland annat kan rida runt på.
Hotell

Sk Hotell i Rhodos

Sista Minuten Resor

Rhodos
Frn: Växjö
2012-05-31
8 dagar
1298kr
Rhodos
Frn: Växjö
2012-05-31
8 dagar
998kr
Rhodos Stad
Frn: Växjö
2012-05-31
8 dagar
3313kr
Rhodos
Frn: Norrköping
2012-06-02
8 dagar
998kr
Rhodos Stad
Frn: Norrköping
2012-06-02
15 dagar
2698kr
Rhodos
Frn: Norrköping
2012-06-02
15 dagar
698kr
Rhodos
Frn: Norrköping
2012-06-02
15 dagar
1698kr

Karta ver Rhodos

Bilder frn Rhodos

Alla bilder frn Rhodos

Charter till Rhodos

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Rhodos.

Vdret i Rhodos

25 °C
Klart