Resmål » Europa » Grekland » Samos

Samos

Samos är enligt många en av de vackraste i Medelhavet och en väldigt frodig och grön ö och en självklar hållplats för många att spendera sin sommarsemester. Samos är en av de mer kända öarna i den Grekiska övärlden, belägen i öst nära det turkiska fastlandet. Mest känd är ön för att filosofen Pythagoras växte upp här, och av denna anledning har en av öns mest betydelsefulla städer fått hans namn. Ön genomsyras av den viktigaste näringen, turism, och under sommartid kantas ön av britter, tyskar och skandinaver.
 
Nära Pythagoras ligger flygplatsen vilket gör vistelsen på ön mycket smidigare och snabbare, då många andra öar kräver en längre båttur följt av en flygresa. Flygplatsen är bara ett tecken på allt som är tillrättalagt på ön och anledningen att Samos lockar alltifrån charter med skandinaver, greker, turkar, samt spektrumet barn, ungdomar till pensionärer.
 
På Samos kan du finna lugna stränder och byar (främst i väst), hotell och anläggningar ypperliga för barnfamiljer (främst i öst) och platser som Pythagoras som utgör en bra destination för de som törstar efter ett härligt nattliv på en grekisk ö. I närheten av Pythagoras finns ett flertal bra stränder, bland annat en som sträcker sig flera kilometer. Andra små pärlor finns på öar utanför kusten och nås enbart genom båtturer. Något som många missar men som rekommenderas varmt är en ötur antingen genom att hyra bil och köra runt själv eller genom någon av våra många turistoperatörer som återfinns på ön.
 
Klart bästa sevärdheten är dock turen som går till turkiska fastlandet och ett av de sju underverken, Artemistemplet i Efesos. Som märks har Samos det mesta som kan önskas av en semester på en klassisk grekisk ö.
Hotell

Sök Hotell i Samos

Karta över Samos

Bilder från Samos

Alla bilder från Samos

Vädret i Samos

31 °C
Delvis molnigt