Resml » Europa » Grekland » Lefkas

Lefkas

Lefkas är inte beläget i Egeiska havet som de flesta av Greklands öar. Istället återfinns Lefkas i Joniska havet (väster om Aten). Lefkas är förbunden med det grekiska fastlandet och har en längre historia av turism. Trots detta är ön inte överbefolkad av turister på somrarna utan snarare en plats för de som vill uppleva och utforska mycket av vad Grekland har att erbjuda. Själva ön är ganska stor, 300 km2, jämfört med de 20 000 som bor året om på Lefkas. Själva Lefkas saknar flygplats utan man landar på fastlandet i Preveza. Men tack vare landförbindelser bland annat i form av en flytande bro så transporteras man snabbt med en buss till sin destination.
 
De flesta turister föredrar att vistas på öns norra sida där de vackraste och mest populära stränderna finns. Här finns bland annat den berömda stranden Porto Katsiki där man får förståelse var ön fått sitt namn ifrån – de vita klipporna. På östkusten finns gott om aktiviteter för besökare så som affärer, vattensporter, barer och tavernor. Sydkusten når inte många turister till och här finns möjligheten att få en riktigt avkopplande semester bort ifrån all hets och folkmassor.
 
Ett alternativ är att ta en kort båttur från turistorten Nydri på östkusten ut till någon av de flera småöar som Lefkas kan erbjuda. Även här finns chansen att hitta ditt perfekta semestermål med ouzo, strand och sol i samklang med ett lugnt tempo som knappt går att ta på.
Hotell

Sk Hotell i Lefkas

Karta ver Lefkas

Bilder frn Lefkas

Alla bilder frn Lefkas

Vdret i Lefkas

30 °C
Klart