Resml » Europa » Grekland » Thassos

Thassos

Thassos räknas som en av Egeiska havets nordligaste ö och du finner den mellan Thessaloniki och Istanbul. Mer exakt är Thassos belägen 7 kilometer från den makedonska gränsen och cirka 25 kilometer från närmsta störa stad, Kavala på fastlandet i Makedonien.
 
Kavala, ja. Historiskt sett har Thassos varit knuten till Kavala och fortfarande i dag är det så. Vill du resa till Thassos gör du det enklast genom att flyga till Kavala och sedan ta en timmes lång färja ut till ön. På väg till ön kommer du att märka att den är väldigt bördig och grön. Thassos är också bergig och har flera toppar över 1000 meter över havet. Kusterna täcks dock av vackra stränder och gör bilden av ön komplett från båten, höga toppar, gröna områden och fina stränder omringat av det mytomspunna Egeiska havet.
 
Hela ön har lite mer än 10 000 invånare ganska utspridda över ön. Färjan stannar i största staden som heter Limenas och här bor cirka 2000 människor permanent. Limenas är en av de största turistorterna tillsammans med Limenaria och Potos på södra delen av ön.
 
Thassos har kommit och gått i charterkatalogerna och är ett resmål för de som redan upptäckt Thassos och vill återuppleva sina minnen. Thassos är också ett utmärkt resmål för de som inte prövat denna del av medelhavet. Turisterna är ganska få och prisnivån relativt låg. För de som planerar långväga utflykter bör meddelas att Thassos skiljer sig från många andra öar i Egeiska havet då det inte är knuten för att båtluffa till de andra öarna. Strömmen av turister koncentreras därför till färjan och flygplatsen i Kavala.
 
Men själva ön har många fina möjligheter för utflykter och på Thassos kan du lätt hoppa på en buss eller hyra en bil för att upptäcka ön. Rekommenderas görs stränderna Alyki, Golden Beach liksom Limenaria, marknaden i Pinos samt Limenas historiska lämningar.
Hotell

Sk Hotell i Thassos

Karta ver Thassos

Bilder frn Thassos

Alla bilder frn Thassos

Vdret i Thassos

33 °C
Klart