Resml » Europa » Grekland » Lesbos

Lesbos

Lesbos är en av Medelhavets största öar och kan med svenska mått jämföras med Öland i storlek. Över 100 00 personer bor på ön som ligger enbart ett par kilometer från det turkiska fastlandet och den större staden Ayvalik. Största staden på ön heter Mytilini och här bort större delen av befolkningen. Faktum är att staden är så pass betydelsefull att öborna och turistoperatörer kallar hela ön för Mytilini istället för Lesbos.
 
Men de flesta turister bor inte i stora staden utan oftare i mindre byar runtom ön. Likt många av Greklands öar är även ön Lesbos mycket bördig och fylld av olivlundar, pinjeskogar, berg och vackra stränder. Något som lockar turister att utforska ön och pröva lokala produkter då Lesbos är väldigt känt för sin ouzo och sina oliver.
 
Hyra bil går att göra på flera platser medan de flesta bussar har sin utgångspunkt i Mytilini. En annan känd sevärdhet på ön är den förstenade skogen som är kvarlevor från ett vulkanutbrott. Utflyktsmålet har delade uppfattningar. Vissa vallfärdar till detta naturfenomen som är mer än 20 miljoner år gammalt medan många inte ser poängen i att besöka gamla stelnade träd. Bra att poängtera är att den förstenade skogen ligger väldigt ödsligt belägen på Lesbos´ östkust.
 
Andra utflykter värda ett besök är Mithimna på nordkusten som har en del aktiviteter i staden eller närliggande turistorten Petra med sin fina strand. Andra platser med fina stränder är Vatera med sin långa strand på sydkusten liksom Kalloni vid den skyddade insjön. De flesta av våra turistoperatörer reser hit och flygplatsen ligger strax söder om Mytilini.
Hotell

Sk Hotell i Lesbos

Karta ver Lesbos

Bilder frn Lesbos

Alla bilder frn Lesbos

Vdret i Lesbos

26 °C
Klart