Resml » Europa » Italien » Pisa

Pisa

Pisa är en historisk stad och som fenomen betraktat helt odödlig tack vare ett torn som satt sig. Staden ligger en mil från den västra kusten i det natursköna Toscana. Den lär ha grundats på tusentalet f Kr.
 
Det lutande tornet i Pisa var faktiskt rakt från början. Men ojämnheter i bärigheten i marken har gjort att tornet alltmer satt sig snett. Faktum är att tornet skulle ha trillat omkull till slut, om inte ett omfattande renoveringsarbete stadgat upp verket.
 
Pisa är mycket mer än sitt lutande torn. Stora delar av Pisa har en spännande historisk bakgrund att berätta. Det mesta av historiskt värde finns i området runt Piazza del Miracoli (Miraklets torg). Hela området står med på UNESCO:s världsarvslista som ett särskilt intressant område att bevara. Stadens universitet tillhör de äldre i landet och grundades år 1343. Det är fortfarande i bruk och präglar stadslivet i Pisa.
 
Den magnifika Duomo Piasa och baptisteriet ligger bredvid tornet. Här ligger också ett mycket intressant museum vid namn San Mato. Museet är förlagt i ett gammalt benedikterkloster och har en fantastisk samling av konst från 1200-1800-talet.
 
Turistströmmen runt Piazza del Miracoli är stor. För att äta riktigt gott är det därför lämpligt att leta sig till andra delar av staden. Runt de mer centrala delarna erbjuder ett rikt utbud av bra och prisvärda restauranger. I Pisa är det populärt med italienska versioner av smörgårdsbord, uppdukade med traktens alla delikatesser. Där är det också en god idé att shoppa. Nattlivet är mycket aktivt, särskilt under universitetsterminerna.
Hotell

Sk Hotell i Pisa

Karta ver Pisa

Bilder frn Pisa

Alla bilder frn Pisa

Vdret i Pisa

19 °C
Klart