Resml » Europa » Italien » Golfa

Golfa

Golfsporten har nästan blivit en folksport i Italien, och intresset växer sig allt starkare. Mängder med banor byggs och har byggts de senaste åren, för att täcka ett allt större behov från invånare och gästande spelare.
 
Runt om i landet finns flera hundra golfbanor att välja mellan. Golfklubbarna i Italien erbjuder ofta flera stycken 9-hålsbanor som går att kombinera ihop till en 18-hålsrunda. Eftersom klimatet är behagligt är det säsong året runt i Italien.
 
Italienarna har snabbt blivit kända för att bygga bra och utmanande banor i fantastiska naturmiljöer. Det finns få områden som slår den natursköna omgivningen dessa golfbanor har. Det finns många bra golfbanor utmed Adriatiska kusten, i områdena runt Rom och i Toscana. Men det är i Piemonte, i Italiens nordvästligaste del som de bästa golfbarnorna ligger. De ligger fridfullt i en fantastisk naturmiljö och är mycket välvårdade. Många av banorna i Piemonte är utmanande skogsbanor. Det finns också riktiga snöbanor vintertid i de italienska Alperna.
 
Många av golfbanorna tillhör en resort. Där erbjuds såväl logi, god mat som spännande golfrundor. Resorten brukar hålla mycket fin kvalitet och erbjuder förutom alla bekvämligheter även pool, golfinstruktörer och andra aktiviteter.
 
En golfresa till Italien får en extra dimension tack vare alla de andra aktiviteterna som med lätthet kan kombineras under en golfvecka. Varför inte besöka en vingård efter 18-hålsrundan, bada i havet morgontimmarna innan tee eller avnjuta en god middag i en av Italiens alla historiska städer?