Resml » Europa » Kroatien » Porec

Porec

Porec är en urgammal stad, som funnits i runt 2,000 år. Det har dock bott människor i området sedan cirka 100 f. kr., då romarna hade en bosättning här. Den ligger i nordvästra hörnet av landet, vid Adriatiska Havets kust. Kejsar Augustus gjorde Porec till stad under första århundradet e. kr. Inte förrän 1947, efter andra världskrigets slut, blev staden slutligen en del av Kroatien.
 
Staden är ganska liten, här bor bara cirka 12,000 invånare. Det är dock en jättecharmig och vacker stad, med massor att se trots dess ringa storlek. För att ta sig hit är det enklast att flyga till Pula först. Sedan tar man en av de många bussar som går dagligen till Porec. Under sommarmånaderna går en färja till och från Venedig i Italien.
 
Att ta sig runt i staden till fots är det bästa valet, eftersom det är så litet är det nästan omöjligt att gå vilse. Det finns ett romerskt torg i staden, Marafor, som är väl värt att se. På torget ligger även två tempel. Det finns romansk arkitektur kvar i många av byggnaderna runtom i staden fortfarande, och det kan även skymtas en hel del venetiansk gotisk stil som är så vacker att se på.
 
En känd byggnad är Eufrasiusbasilikan, en kyrka med delar från 300-talet är i mycket bra skick och är otroligt vacker. Den skyddas även sedan år 1997 som ett världsarv av UNESCO. Kyrkan var från början tillägnad Sankt Maurus av Parentium.
Hotell

Sk Hotell i Porec

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Porec just nu.

Karta ver Porec

Bilder frn Porec

Alla bilder frn Porec

Charter till Porec

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Porec.

Vdret i Porec

14 °C
Klart