Resml » Europa » Spanien » Torrevieja

Torrevieja

Torrevieja är en 100,000-invånarstad som ligger på Spanska sydostkusten. Här fanns från början bara ett enda vakttorn och några hus runt det, och därför heter staden Torrevieja (översatt gammalt torn). Idag är Torrevieja en sprudlande och livfull stad med bra nattliv, utmärkta stränder och en stadskärna med över 2500 butiker att shoppa i. Generellt har dessa affärer öppet från 10 på förmiddagen till 10 på kvällen.
 
Staden är väldigt känd för, och stolt över, sina fotbollssupportrar. Deras fotbollslag, FC Torrevieja, spelar i tredje divisionen i Spanien. Detta verkar inte bekomma fansen, de är minst like fanatiska som de lagens supportrar som spelar i La Primera División, Spaniens högsta division inom fotboll.
 
Här finns även väldigt bra ställen att spela snooker (ett slags biljardspel), med härligt luftkonditionerade lokaler. Ska man ta sig runt i staden fungerar det ganska väl att gå, det är ingen jättestor stad trots allt – och man hinner se så mycket mer och träffa så mycket fler människor om man går istället för att ta taxi eller buss. Den största sevärdigheten är den, svårutalade, Iglesia Arciprestal de la Inmaculada Concepción. Detta är ett kapell byggt av stenar från det ursprungliga Torre Vieja, uppfört år 1789 och återuppbyggt år 1844. Det är en mycket vacker plats, och historien känns väldigt påtaglig här. Det är helt klart värt att besöka!
Hotell

Sk Hotell i Torrevieja

Karta ver Torrevieja

Bilder frn Torrevieja

Alla bilder frn Torrevieja

Vdret i Torrevieja

26 °C
Delvis molnigt