Resml » Europa » Spanien » Alicante

Alicante

Alicante är huvudstad i Alicante provinsen, som ligger i Valencia regionen i Spanien. Den ligger vid Sydostkusten, inte så långt från Mallorca, Ibiza och Menorca. I staden Alicante bor över 300,000 invånare, och i hela provinsen runt 450,000 människor.
 
Ett bra sätt att komma hit på är genom att flyga, Alicante har en egen flygplats – Alicante Airport som ligger 11 km söder om staden. Taxin in till staden kostar runt 20 Euro. Alicante har ett modernt och välutbyggt spårvagnssystem, och det finns även goda förbindelser med både buss och tåg. Det finns även båtresor att åka med till Ibiza och Palma de Mallorca (huvudstaden på Mallorca). Tänk bara på att boka i god tid!
 
När man är här bör man titta på Santa Barbara Castle, som ligger uppe på Mount Benacantil på 166 meters höjd. Muslimerna byggde slottet på 800-talet, och det är idag ett av de största medeltida slotten i Spanien. Det är gratis att gå in och titta, men en guidad tur kostar bara 2 Euro och det förhöjer upplevelsen, så det är det klart värt. Här finns också museer, bland andra Gravina Museum of Fine Arts, ett konstmuseum med gratis inträde. Här finns en jättefin strand, Postiguet Beach. På dagen är den mycket populär, och även på kvällen då ljusen från staden ger vattnet en surrealistisk effekt. Här finns stora marknader, där du kan köpa minnessaker från Francoregimen. Lokalbefolkningen är inte vidare förtjust i honom, dock.
Hotell

Sk Hotell i Alicante

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Alicante just nu.

Karta ver Alicante

Bilder frn Alicante

Alla bilder frn Alicante

Charter till Alicante

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Alicante.

Vdret i Alicante

26 °C
Delvis molnigt