Resml » Asien » Thailand » Rawai Beach

Rawai Beach

Rawai är en relativt oexploaterad strand vid Phukets södra spets. Stranden är inte så full av turister, men den används främst som hamnplats åt en mängd olika sorters båtar, varav många tar folk till och från de vackra öarna som finns runt omkring Phuket. Tyvärr så är stranden inte direkt lämplig att bada från, men här ges chansen att uppleva lite mer äkta thailändsk kultur. Ett bra tips är att hyra en skoter, eftersom stranden täcker en stor yta och allting ligger ganska utspritt. ä
 
Stranden är uppdelad i två delar, den norra delen heter Hat Mittraphap, och den södra delen består av en by som heter Laem Ka. Rawai är känt för bland annat ett väldigt intressant museum, Phuket Sea Shell Museum. Här ställs snäckskal från hela Thailand ut, men även snäckor från resten av världen kan återfinnas på utställningen. Världens största gyllene pärla finns att se här, samt även en del fossil och ett massivt snäckskal som väger 250 kilo!
 
Vill man uppleva perfekta dykmöjligheter och pittoreska miljöer så finns det en båttransport som tar med turister till den närliggande ön Ko Kaeo. Resan tar en halvtimme och är i sig en rolig upplevelse. Åker man som turist hit och vill bada så ligger Nai Han bara några minuter bort med skotern – det är en av Phukets finare stränder! Ett annat restips är ön Ko Ban, som ligger tio minuter bort med båt. Det är ett väldigt trevligt dagsresmål, med bra strand och en väldigt trevlig restaurang där turister på besök kan avnjuta lunch innan de åker tillbaka till Rawai.
Hotell

Sk Hotell i Rawai Beach

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Rawai Beach just nu.

Karta ver Rawai Beach

Bilder frn Rawai Beach

Alla bilder frn Rawai Beach

Charter till Rawai Beach

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Rawai Beach.

Vdret i Rawai Beach

28 °C
Mestadels molnigt