Resmål » Asien » Thailand » Patong Beach

Patong Beach

Detta är partystranden nummer ett i Phuket, och hela Thailand för den delen. Här finns inte bara en fantastisk strand, utan även restauranger och hotell i världsklass samt nattklubbar och turistattraktioner. Som alla andra stränder på Phuket (speciellt de på den västra sidan) så drabbades Patong hårt under tsunamikatastrofen – men spåren är nu i princip helt bortstädade.
 
Patong Beach är inte det ideala resmålet för en barnfamilj, hit kommer folk som vill festa hela natten och ta det lugnt på stranden eller på någon av restaurangerna under dagen. Det finns massvis med aktiviteter som man kan hänge sig åt här – förutom de fina stränderna och det vackra vädret så finns det även högklassiga massageställen, barer med livemusik och liveuppträdanden samt en thailändsk språkskola – för att bara nämna några få saker. En av de dyraste och mest exklusiva nöjena som finns att få för pengar här är att hyra en egen liten ö utanför kusten, med betjäning och DJ med tillhörande ljudanläggning!
 
Thailand är ett perfekt shoppingland, och Patong Beach är verkligen inget undantag – här finner turisterna allt från t-shirts och smått krimskrams till CD/DVD-skivor och skor. Thailändarna i Patong vet att ta betalt, men allting är förhandlingsbart och man bör pruta på allt – men faktum är att det är mer prisvärt att göra sin shopping någon annanstans i Phuket.
 
Restaurangerna vid stranden håller väldigt hög nivå, och dessutom är maten väldigt varierande mellan restaurangerna, vilket gör att det aldrig blir tråkigt att äta ute i Patong. Här finns franskt, arabiskt, indiskt, skandinaviskt, och givetvis thailändskt – för att bara nämna några. Precis som på Karon Beach så finns även här en irländsk pub, den är definitivt värd ett besök.
Hotell

Sök Hotell i Patong Beach

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Patong Beach just nu.

Karta över Patong Beach

Bilder från Patong Beach

Alla bilder från Patong Beach

Charter till Patong Beach

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Patong Beach.

Vädret i Patong Beach

26 °C
Lätt regn