Resml » Afrika » Egypten » Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh var till att börja med bara en liten genuin arabisk by Sinaihalvöns södra udde. År 1979 blev byn egyptisk och i och med det började antalet besökare öka. Sharm el-Sheikh är därför en trevlig blandning mellan gammalt och nytt. Sharm, som det kallas i folkmun har ett rikt utbud av aktiviteter och sevärdheter. Bland annat finns det en gammal marknad som kan vara trevlig att besöka. Här finns flera basarer i smala gränder. Här kan man fynda och hitta fina egyptiska souvenirer.
 
I Sharm finns även fina stränder. Röda havet är ett av de hav med det klaraste vattnet man kan tänka sig och fantastiska korallrev. Hit kommer varje år flera tusen dyk- och snorkelentusiaster för att upptäcka de olika fiskarterna och utforska korallerna. Det finns både sand- och klippstränder i Sharm el-Sheikh. Den finaste stranden heter Sharks Bay och där är sandstranden alldeles vit. För att få komma in på Sharks Bay får man betala runt 15 svenska kronor om man inte bor något av de tjusiga närliggande hotellen. På Sharks Bay spelar ofta en DJ och det finns möjlighet att duscha och köpa drycker.
 
På restaurangfronten är utbudet i Sharm helt okej. Här finns både internationella och lokala restauranger. Det finns alltifrån sushi och kinamat till McDonalds och Burger King. Men såklart även egyptiska restauranger. Falafeln brukar vara god och de är duktiga på att laga fisk och skaldjur. Priserna för mat varierar men det är mycket billigare än i Sverige att äta ute.
Hotell

Sk Hotell i Sharm el-Sheikh

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Sharm el-Sheikh just nu.

Karta ver Sharm el-Sheikh

Bilder frn Sharm el-Sheikh

Alla bilder frn Sharm el-Sheikh

Charter till Sharm el-Sheikh

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Sharm el-Sheikh.

Vdret i Sharm el-Sheikh

30 °C
Klart