Resml » Afrika » Egypten » Kairo

Kairo

Kairo är Afrikas största stad med sina åtta miljoner invånare. Det är en fantastisk stad på många sätt och vis. Här möts olika världar. Det finns islamiska Kairo, den medeltida delen med snäva gränder, basarer och sjungande minareter. Här finns gamla moskéer, mängder av vackra gamla byggnader och ett livligt stadsliv. Här kan man fynda olika egyptiska föremål som mattor och souvenirer, men även mat och kryddor. På basarerna finns fantastisk souvenirshopping och man kan hitta genuina hantverk. Ett tips är dock att hålla koll på sin väska och sina saker då ficktjuvar förekommer.
 
Kairos centrum tar en tillbaka till den moderna nutiden. Här är det breda avenyer, uteserveringar, moderna restauranger, nattklubbar och välklädda medelklassmänniskor. Dock vaknar stadens puls till vid runt niotiden på kvällen. Det är då man ger sig ut för att handla, när den heta solen har gått ner. I Kairos centrum finns det gott om guld- och smyckesbutiker, och guld är billigt i Egypten. Här ligger även First Residence Mall, en exklusiv galleria där man hitta internationella designerbutiker och lyxiga lokala produkter.
 
I centrum ligger även Egyptiska Museet, som bara det är värt en heldag. Här finns flera måsten att se, bland annat skatterna från Tutankhamuns grav och hans dödsmask.
 
Kairo är också en lugn och avslappnad stad och här kan man njuta av solnedgången på en båt i Nilen. Tröttnar man på det och vill ha lite mer liv i luckan och samtidigt uppleva högklassig kultur ska man ta sig till pyramiderna och Giza, en dryg mil från Kairo. Här är det livligt och fullt med guider, tokiga försäljare och kamel- och dromedarherdar.
 
Kairo är inte det bästa alternativet för en sol- och badsemester och passar inte heller mitt i sommaren. Bäst är under hösten, vintern eller våren. Då är temperaturen mer behagligt ljummen än överdrivet het.
 
Kairos nattliv erbjuder något för alla. Napoleon Bar är en cool bar där hippa egyptier blandas med turister. Vill man känna på genuint arabiskt nattliv kan man besöka Palmyra där det bjuds på magdans och arabisk musik. Annars har många av de stora hotellen egna nattklubbar där det är mer likt västvärldens diskotek. På hotellklubbarna brukar det vara DJ:s som spelar internationell musik. Kairo har även en känd jazzklubb för den som är intresserad av det. På Cairo Jazz Club samlas en lite äldre och lugnare publik och lyssnar på fantastisk livemusik.
Hotell

Sk Hotell i Kairo

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till Kairo just nu.

Karta ver Kairo

Bilder frn Kairo

Alla bilder frn Kairo

Charter till Kairo

Resebyrer som sljer paketresor & charter till Kairo.

Vdret i Kairo

32 °C
Klart