Resmål » Afrika » Egypten

Egypten

För flera tusentals år sedan, långt innan något som ens liknade Sverige fanns så fanns det ett kejsarsamhälle med en anrik civilisation, skriftsystem och religion i nuvarande Egypten. Många av de gamla byggnaderna och ruinerna finns kvar i landet från den gamla tiden då faraon härskade i landet. Egypten ligger i hörnet där medelhavet möter det röda havet i östra Nordafrika. Egypten är känt för många saker, bland annat de världsberömda pyramiderna i Giza och världens kanske längsta flod, Nilen.
 
På senare år har Egypten blivit ett populärt turistmål. Landets stabila väderförhållanden och det vackra Röda havet är två bidragande faktorer tillsammans med alla landets sevärdheter lockar besökare från hela världen. I Egypten förenas kultur med sol och bad och möjligheten till mängder av utflykter och nya upplevelser. Bland annat finns ett av världens vackraste korallrev längs Egyptens Riviera i Röda havet.

Resmål i Egypten

Alexandria

Alexandria


Den antika staden Alexandria ligger bara 225 kilometer från Kairo, men känns till skillnad från Kairos arabiska känsla mer som en Medelhavsstad.
El Gouna

El Gouna


El Gouna är en stad uppbyggd precis vid Röda Havets kust och den magnifika milslånga strand, inte långt ifrån från det annars kända resmålet Hurghada i Egypten.
Hurghada

Hurghada


Hurghada är kanske den mest kända och största turistorten i Egypten. Hit åker många turister varje år för att njuta av sol och bad, snorkling, god mat och utflykter till sevärdheter runt om i Egypten.
Kairo

Kairo


Kairo, huvudstaden i Egypten är en plats man inte får missa när man besöker Egypten. Staden är full av sevärdheter och upplevelser som inte går att uppleva på andra ställen i Egypten.
Luxor

Luxor


Luxor är en av Egypten mest besökta resmål med fantastiska tempel från år 1300 före Kristus. Staden är mysig och har mycket att bjuda på för de som är intresserade av Egyptens historia.
Makadi bay

Makadi bay


Makadi ligger några mil söder om Hurghada och är en perfekt semesterort för dig som vill ha härliga dagar med sol och bad, men samtidigt ha Egyptens spännande historia runt knuten.
Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh


Sharm el-Sheikh är ett av de resmål i Egypten som växt mycket den senaste tiden. Resmålet är idag populärt för dykare och de som vill snorkla, men även för de som bara vill sola och bada.
Soma Bay

Soma Bay


Soma Bay, eller området som på de egyptiska kartorna benämns Ras Abou Soma, ligger vackert på en halvö vid Röda havets kust, 35 kilometer från Hurghada.

Sevärdheter & Aktiviteter i Egypten

Bibliotheca Alexandrina

Bibliotheca Alexandrina


300 år f.Kr. var biblioteket i Alexandria dåtidens största och fortsatte vara så flera hundra år framåt. Det gamla biblioteket var även starkt knutet till forskning.
Dykning

Dykning


Egypten är ett riktigt paradis för den som gillar att dyka. Det Röda havet är ett av de klaraste haven i världen och dess korallrev är smått magiska. I det Röda havet finns det dessutom 1 200 olika fiskarter.
Egyptiska museet

Egyptiska museet


Det fantastiska museet i Kairo sägs vara ett av världens mest spännande och en dröm för den som är intresserad av Egyptens historia.
Konungarnas Dal

Konungarnas Dal


Konungarnas dal ligger i Luxor i Egypten på Nilens västra sida. Det är en dalgång där faraonernas gravar byggdes och där faraonerna sedan begravdes. Men inte bara faraoner ligger begravda här...
Kryssning på Nilen

Kryssning på Nilen


Nilen är en av världens två längsta floder tillsammans med Amazonas. Många turister väljer idag att uppleva Egypten från just Nilen. Kryssningar arrangeras från många städer längs floden.
Pyramiderna i Giza

Pyramiderna i Giza


Pyramiderna ligger i Giza som är Egyptens tredje största stad där de ligger tillsammans med den berömda sfinxen och flera mäktiga tempel på vad som kallas Gizaplatån.
Sinaiberget

Sinaiberget


Sinaiberget är ett välkänt och välbesökt utflyktsmål. Berget var enligt historien platsen där Moses mottog Guds tio budord.
Snorkling

Snorkling


Egypten är ett riktigt paradis för snorklaren. Det Röda havet är ett av världens klaraste vatten och korallrevet är helt otroligt då Röda havet är världens nordligaste tropiska hav.

Bilder från Egypten

Alla bilder från Egypten

Charter till Egypten

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Egypten.