Resml » Afrika » Egypten » El Gouna

El Gouna

El Gouna är en stad uppbyggd precis vid Röda Havets kust och den magnifika milslånga strand, inte långt ifrån Hurghada. Destinationen som inte är många flygtimmar bort erbjuder hög standard, bra service och en välgenomtänkt infrastruktur. Klimatet i området gör dessutom att besökare trivs hela året om.
 
El Gouna utvecklades 1989 av Orascom Hotels & Development och har idag en härligt internationell prägel. I området blandas traditionell och modern arkitektur på ett prisbelönt sätt. Från att från början bara ha varit ett område med sand finns här nu 10 000 invånare utspridda längs kusten och öarna omkring. För den som vill slippa gapande försäljare och helst av allt bara koppla av vid havet är detta ett perfekt ställe att åka till. Staden är anpassad efter turisterna och gatorna hålls efter på ett mycket bra sätt just för deras skull.
 
I El Gouna finns många aktiviteter att underhålla sig med som till exempel golf, dykning och surfning.
 
För den som vill undersöka det välkända Röda Havet finns det många möjligheter att göra så. Dykskolorna är många och har ett bra utbud. Hotell Rihana har dessutom skandinavisk personal för den som önskar det. Den erfarna dykaren bör ta sig på en tur några timmar utanför närområdet där det finns riktigt bra dyksajter. Vill du hellre se de vackra färgerna från ytan så går det bra att hyra utrustning för att snorkla.
 
Vill du testa på något kanske mer exotiskt så finns här surfvågor som är både varmare och bättre än Sveriges utbud. Priset är inte heller så högt som hemma. Nattlivet i El Gouna brukar mest upplevas på hotellet. Här finns dock ett diskotek, Palladium, som är byggt som en amfiteater mitt på stranden.
Hotell

Sk Hotell i El Gouna

Sista Minuten Resor

Vi hittar inga sista minuten resor till El Gouna just nu.

Karta ver El Gouna

Bilder frn El Gouna

Alla bilder frn El Gouna

Charter till El Gouna

Resebyrer som sljer paketresor & charter till El Gouna .

Vdret i El Gouna

34 °C
Klart