Resmål » Nordamerika » USA » New York

New York

New York är en av USA:s mest kända städer och kallas ibland också för “the big apple”. Staden är belägen på USA:s östkust och är den mest folkrika staden i hela landet - åtta miljoner invånare bor här. New York är uppdelat i flera stadsdelar, Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island och Manhattan. Mest känt är dock Manhattan med sina höga skyskrapor och häftiga områden som China Town och SoHo, med flera.
 
Det är också på Manhattan som många av de främsta sevärdheterna finns. Varför inte upptäcka såväl arkitektur som utsikt i Empire State Building och Chrysler Building? Eller titta på folklivet på Times Square och kanske njuta av en musikal på Broadway? Om stadens puls blir för hög kan du alltid söka dig till central park och ta en lugn promenad eller bara koppla av på de stora gräsmattorna. Att ta färjan ut till frihetsgudinnan är också en härlig och populär upplevelse. Men New York har mycket mer än dessa sevärdheter att erbjuda, här finns kultur av världsklass, speciellt för dig som är intresserad av modern konst, då New York kan stoltsera med såväl MOMA, Museum of Modern Art, som med Guggenheim museum. Även utbudet av shopping är stort och varierande, för att inte tala om alla restauranger med spännande och smaklig mat samt alla barer som går att besöka.
 
Till New York kommer du enkelt med flyg, den största och vanligaste flygplatsen är JFK, John F. Kennedy International Airport. Men det är också enkelt att ta sig till New York från andra ställen i USA med färdmedel som bil och buss. Boende hittar du enkelt på något av stadens alla hotell.
Hotell

Sök Hotell i New York

Karta över New York

Bilder från New York

Alla bilder från New York

Vädret i New York

21 °C
Delvis molnigt