Resml » Nordamerika » USA » Boston

Boston

Boston ligger i östra USA, i delstaten Massachusetts. Staden är den mest befolkade i delstaten och faktiskt i hela New England. De som bor i Boston brukar kallas för Bostonians och staden hör till en av USA:s äldsta städer. Allra mest känd är Boston nog för The Boston Tea Party, som, precis som namnet redan antyder, ägde rum i stadens hamn. Boston är dock också känd för många andra av de händelser som skedde under den Amerikanska revolutionen. Idag är staden mycket populär som kultur- och universitetsstad och här kan du som besökare roa dig med massor av saker. Klimatet i Boston är liknande det vi har i Sverige med varma somrar och kalla vintrar med mycket snö.
 
Du tar dig enklast hit med flyg om du kommer från Europa och andra delar av USA, men om du kommer från närbelägna städer som New York är det självklart också möjligt att resa hit med buss eller bil. Den största flygplatsen i staden är Boston Logan International Airport. Bor i Boston gör du till exempel på hotell, antingen mitt i stadens kärna eller en bit utanför. Att ta sig runt på egen hand utan bil i Boston är relativt lätt då kollektivtrafiken fungerar utmärkt.
 
På grund av Bostons långa historia finns här mycket att se som påminner om forna tider, till exempel gamla fina bostadsområden, men du kan även besöka moderna platser. Staden har till exempel ett modernt museum och självklart goda möjligheter för shopping. Är du sportintresserad har du ännu ett skäl att resa hit, Boston har nämligen flera bra lag att supporta, till exempel i basket.
Hotell

Sk Hotell i Boston

Karta ver Boston

Bilder frn Boston

Alla bilder frn Boston

Vdret i Boston

19 °C
Mestadels molnigt