Resmål » Nordamerika » USA » Florida

Florida

Florida ligger i den sydöstra delen av USA och är en delstat full av spännande och populära utflyktsmål. Hit reser såväl svenskar och européer, och självklart amerikanarna själva. En stor del av Florida är en halvö, vilket ger delstaten mycket kust mot den Mexikanska golfen i väst och Atlanten i öst. Delstaten är välkänd för sitt härliga väder, som är varmt och soligt och som gett delstaten smeknamnet ”the Sunshine State”. I Florida finns det 4 stora städer och utöver det fler mindre och mysiga turistorter. De flesta som besöker Florida väljer att åka till Miami, Orlando, Key West, Palm Beach eller Fort Lauderdale.
 
Vad ska du då göra när du är i Florida? Ja, säg det! Här finns det så mycket att välja mellan att det till och med kan bli svårt att bestämma sig. Å andra sidan är det ju bra eftersom det ger möjligheter för hela familjen att roa sig. Vad sägs om att bara slappa på någon av Floridas superlånga, vita stränder? Eller varför inte spela golf på någon av delstatens 800 golfbanor? Att bara shoppa eller hänga på en restaurang är inte helt fel det heller. Om ni reser med barn eller själva är leksugna är självklart ett besök på Disneyworld ett måste. Vart i Florida ni kommer att flyga beror på vilken ort eller stad ni ska besöka. Men att ta sig hit med flyg är enkelt, både från USA och Europa. Bor gör ni på valfri ort på ett hotell som passar just ert tycke och smak.

Resmål i Florida

Clearwater Beach

Clearwater Beach


Res till Clearwater Beach och förundras över några av världens allra bästa stränder! Här möts du dessutom av en härlig atmosfär och ett fantastiskt väder.
Fort Lauderdale

Fort Lauderdale


Fort Lauderdale är känt som den lite lyxigare semesterorten i Florida. Hit reser du som vill ha glitter och glamour, eller kanske bara njuta av solen och närheten till havet.
Fort Myers

Fort Myers


Fort Myers är en stad i Florida som är känd för sitt härliga väder och den nästan hela tiden skinande solen.
Key West

Key West


I Floridas sydligaste del hittar du Key West, ett paradis för sig, nästan nere vid Västindien. En mindre stad med lugnare tempo.
Miami Beach

Miami Beach


I Miami möts du av närheten till fantastiska stränder och underhållning i världsklass, samt en stor chans att lyckas se en och en annan kändis.
Orlando

Orlando


Orlando är en av de större städerna I Florida, USA. Hit flyger du enkelt till någon av stadens flygplatser.
West Palm Beach

West Palm Beach


West Palm Beach, eller endast West Palm som en del säger, är en stad i Florida. Hit reser du enkelt med flyg från andra städer i USA.
Hotell

Sök Hotell i Florida

Karta över Florida

Bilder från Florida

Alla bilder från Florida

Vädret i Florida

26 °C
Heltäckande moln