Resml » Nordamerika » USA » Chicago

Chicago

I Chicago kan du som besökare uppleva en av USA:s allra häftigaste städer. Här hittar du en härlig mix av små stränder, småbåtshamnar och härliga, vidsträckta grönområden, samtidigt som du kan beskåda några av världens allra högsta byggnader. Chicago som också kallas för ”The Windy City”, är beläget vid Lake Michigan, vilket ger den härliga kopplingen till vattnet.
 
Några av Chicagos huvudattraktioner utgörs av de höga byggnaderna med namn John Hankock Building och Sears Tower, från vilka du kan uppleva en oslagbar utsikt över staden. Men här finns även ett jättebra utbud av kultur för den kulturintresserade och museum med mer naturvetenskaplig inrikting för den som istället föredrar en utflykt av det slag. Staden erbjuder även en bred och varierande shopping som passar alla i familjen eller sällskapet, samt bra restauranger som ger en välförtjänt paus med mat av hög kvalite. Chicagos nöjesliv är inte heller något som ska glömmas bort för den som gillar att gå ut även om kvällarna!
 
Om du är intresserad av historia och de svenskar som flyttade till USA under den stora tiden för emmigration är också Chicago det rätta resemålet för dig. Här kan du nämligen besöka svenskbygden och städer som är svenskättade, till exempel Bishop Hill och Andersonville ligger nära och är bra att besöka om du har Chicago som utgångspunkt. Det är ett bra och roligt sätt att ge resan ett lite mer speciellt och upplevelserikt innehåll som är speciellt för just Chicago.
 
Boende hittar du enkelt i Chicago på något av stadens alla hotell. Åker hit gör du till exempel med flyg, oftast då till Chicagos internationella flygplats som heter O’Hare International Airport.
Hotell

Sk Hotell i Chicago

Karta ver Chicago

Bilder frn Chicago

Alla bilder frn Chicago

Vdret i Chicago

23 °C
Mestadels molnigt