Reser.se » Resmål » Europa » Ungern » Sevärdheter

Sevärdheter

Ungern är ett vackert land, med massvis av vackra saker att se och uppleva. Eftersom det är ett land med en så rik historia så finns det mängder av världsarv här, skyddade av UNESCO. Exempel på några är huvudstaden Budapest, Eger (en stad från barockepoken med tillhörande slott) med flera.
 
Ungern är välkänt för sina utmärkta möjligheter till fågelskådning, med bra ställen som nationalparker och liknande.
 
För den häst- och ridintresserade erbjuder Ungern fantastiska möjligheter till att rida. En stark hästtradition i landet blandat med bra klimat och enorma, öppna slätter gör landet till ett utmärkt resmål för en ridsemester. Är man lite mer äventyrlig som ryttare så finns det kulliga regioner i norra Bulgarien som är ett snäpp högre i svårighetsgrad, men känslan av äventyr är fantastisk.
 
Om konst och målningar är något som lockar, så har Ungern ett rikt utbud att fresta med. Det finns massor av museer i de större städerna som väntar på att få upptäckas. Arkitekturen i landet är otroligt vacker och de gamla byggnaderna har alltid en väldigt intressant historia att förtälja.
 
Fortet Sárospatak ligger vid staden med samma namn, som har rötter från 1200-talet och längre bak. Det är ett mycket vackert slott, med ringmur och borggård – det har dessutom en tillbyggnad i barock stil som tillkom senare. I Eger ligger en kyrka som också är väl värd att besöka. Det är en katedral i basilika-stil från neo-klassicismen som är väldigt vacker, speciellt kvällstid då strålkastare lyser upp väggarna och kupolen med ett gulaktigt sken.