Resmål » Europa

Europa

Europa och dess klimat är väldigt välkänt för de flesta svenskar. I de södra delarna av kontinenten kring medelhavet erbjuds ett betydligt varmare klimat än vad vi nordbor är vana vid och det är heller ingen hemlighet att värmen lockar väldigt många av oss året runt. Från tidig vår till sen höst så erbjuder medelhavet ett varmt klimat som tillåter sol och bad. Under den kallaste delen av året erbjuder medelhavet ett mer ljummet klimat som må vara behagligt men inte fullt så lockande för de som vill spendera timmar på stranden i bar överkropp.

I de norra delarna av Europa erbjuds ett kallare klimat som också lockar många svenskar under så väl sommar som vinter. Under vinterhalvåret finns det möjlighet för diverse vinteraktiviteter som tillexempel skidåkning. Om vi ser till det alpina så är det främst de norra delarna av Europa och längs bergkedjan Alperna som det finns bäst möjligheter för detta.

Bulgarien


Bulgarien, ett fantastiskt turistland som både erbjuder snötäckta alpiska berg och en härlig kuststräcka mot Svarta Havet. Bulgarien har några riktiga guldklimpar som Sunny Beach och Golden Sands som erbjuder mycket sol, bad, kvällsliv som ligger i grund till Bulagariens turism.

Grekland


Grekland har stor tillströmmning av turism under sommaren. Dels för att det är ett land som nästan kan garantera sol vid medelhavet, men också för att landet har något för alla turister. Här finns fina stränder, ett gott nattliv och många exotiska öar som du kan besöka.

Italien


Italien är medelhavsland som har mycket att erbjuda. I norr gränsar landet till Alperna vilket möjliggör skidåkning eller bergsvandring. Det är också det landet som har längst kuststräcka mot medelhavet. Det är ett land som erbjuder stor variation.
» Bologna » Florens » Milano » Pisa » Rom » Sardinien

Kroatien


Kroatien är ett väldigt litet land som ligger strax öster om Italien och har en lång och solig kuststräcka mot Adriatiska i Medelhavet. Det är ett land med flera intressanta städer att besöka och mycket fina nationalparker som kan vara intressant för dig som vill uppleva djur och natur.
» Brac » Dubrovnik » Porec » Pula » Rabac » Rovinj

Malta


Malta är ett av Europas minsta länder men lockar ändå mängder av turister varje år. Det är en pärla till ö som är belägen mitt i Medelhavet, strax söder om Sicilien.

Portugal


Portugal är slutet på den iberiska halvön och gränsar till Spanien i öst. Portugal besöks varje år av miljontals turister även om en mindre del är svenskar. Medeltemperaturen under sommaren är 27 grader och är ett attraktivt resmål för surfare.

Spanien


Spanien är ett av de länder som flest svenskar åker till varje år. Det är främst sol och bad som lockar turisterna till Spanien och tack vare att kanarieöarna ligger på en så pass sydlig breddgrad så är Spanien attraktivt året runt.

Turkiet


Turkiet är ett av de länder som många svenskar åker till varje år. Turkiet som gränsar till östra medelhavet har mycket fint stora delar av året och ett av medelhavets bästa vatten. Hit kommer turister för sol och bad, shopping och nöjen.
» Alanya » Antalya » Side

Ungern


Ungern är i storlek ungefär en fjärdedel av Sverige med över 10 miljoner invånare. Huvudstaden Budapest lockar väldigt mycket turister och är en underbar stad att uppleva. Ungern är faktiskt ett land med relativt mycket turism, trots att det i princip inte arangeras några charter resor hit.

Österrike


Österrike är ett ganska litet land beläget i centrala Europa, nästan mitt i Alperna. Landet har mycket att erbjuda i form av kulturella arv men det främsta som förknippas med Österrike är det stora turistorterna Bad Gastein och St. Anton som får väldigt mycket turister under vinterhalvåret för skidåkning, afterskii och fest.