Resmål » Europa » Österrike

Österrike

Österrike ligger i mitten av Europa, till största delen i Alperna. Här pratar man tyska, och valutan är Euro. Landet är medlem i EU och styrs av en president.
 
Som man kan förvänta sig så är Österrike ett väldigt bergigt och vackert land, med mycket relativt orörd vildmark och små alpbyar med charmig och gästvänlig befolkning. Som turist här kan man välja att gå med strömmen och besöka något av de väldigt populära resmålen som Bad Gastein eller St. Anton. Man kan också åka hit som sommarturist och resa runt och titta på alla sevärdheterna i landers anrika och kulturella städer, som Wien eller Salzburg. Allt beror på hur man vill lägga upp sin vistelse. Hur man än gör så kommer man snabbt inse att Österrike är ett land som är lätt att älska, och man kommer vilja åka tillbaka många gånger.

Resmål i Österrike

Bad Gastein

Bad Gastein


Bad Gastein är idag känt som en av Alpernas största skidorter och har ett stort liftsystem att erbjuda. Det är även en känd skidort för ungdomar med ett bra utbud av barer med After ski.
Innsbruck

Innsbruck


Innsbruck, centrum för Österrikes Alperna. Om du ska flyga till Alperna så kommer ditt plan med sannolikhet att landa i just Innsbruck där du sedan färdas vidare med tåg eller buss.
Salzburg

Salzburg


Salzburg har 150,000 invånare, vilket gör den till Österrikes fjärde största stad. Det är en ljuvlig liten stad som är lätt att ta sig runt. Här finns dock en hel del att se så som Mozarts födelsehus.
Wien

Wien


Wien är med marginal den största staden i Österrike, med ett invånarantal på cirka 1,7 miljoner så är det inte en liten stad. Wien har blivit ett naturligt centrum för konst, historia och musik.

Sevärdheter & Aktiviteter i Österrike

Skidåkning

Skidåkning


Det finns tre huvudsakliga områden att åka skidor i i Österrike, Tyrolområdet, Vorarlberg och Salzburg. I Tyrolområdet finns kanske det mest extrema skidåkandet i hela Österrike.

Bilder från Österrike

Alla bilder från Österrike

Charter till Österrike

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Österrike.