Resmål » Europa » Spanien

Spanien

Spanien, detta varma och gästfria land som så många turister besöker varje år, ligger i sydvästra hörnet av Europa.
 
Har du någonsin undrat hur La Sagrada Familia ser ut, eller hur tjurfäktning fungerar? Spanien är hemvist för båda, och för en hel uppsjö nöjen, kulturarv, sandstränder, vackra öar och gästvänlig befolkning.
 
Den största religionen här är katoliken, hela 76 % av befolkningen anser sig vara troende katoliker, 4 % tillhör någon form av annan tro och resten beskriver sig som icke-troende. Spanien har en stark religiös historia, så man kan förvänta sig att stöta på många vackra kyrkor, katedraler, kyrkogårdar och religiösa föremål under sina resor genom Spanien. Spanien är ett välutvecklat I-land, med en hög allmän levnadsstandard och en bra ekonomi, man har också långt framskriden jämlikhet här. Spanien är tillsammans med Belgien och Holland ett av de tre första länderna i EU som gjorde homoäktenskap lagliga.
 
Det kommer inte som en överraskning att Spanien är ett av de populäraste länderna för svenska turister. Alla känner någon som varit på Teneriffa, Mallorca, eller något annat klassiskt semesterparadis – trots detta känns varje vistelse unik.

Resmål i Spanien

Alicante

Alicante


Alicante är en stor stad på omkring 300.000 invånare som ligger i Valenia regionen. Staden är belägen längs sydkusten i Spanien och ligger inte långt från turistöarna Ibiza och Mallorca.
Barcelona

Barcelona


Barcelona är en romantisk stad som lockar många turister varje år. Kuststaden är näst störst i Spanien och erbjuder sevärdheter, museer, aktiviteter, shopping och givetvis sol och bad.
Gran Canaria

Gran Canaria


Gran Canaria har länge förknippats med sol, bad och avkopplande charter i några decenier och det är verkligen vad ön bjuder på. Mycket sol och bad året runt med många fina restauranger.
Ibiza

Ibiza


Ibiza är utan tvekan ön som alla förknippar med Party, och det är just vad som sticker ut mest. Förrutom enorma möjligheter till ett nattliv så erbjuder även ön massor med sol och bad,
Lanzarote

Lanzarote


Lanzarote är den ostligaste ön av Kanarieöarna med ungefär 100.000 invånare. Den är en härlig ö som lockar många charter-turister varje år med sol, bad och bra restauranger.
Madrid

Madrid


Madrid, huvudstaden i Spanien har mycket att erbjuda. Det är kanske inte det främsta resmålet för sol och bad, men har ett enormt utbud av sevärdheter, aktiviteter och massor av kulturella arv.
Mallorca

Mallorca


Mallorca är den större av öarna som utgör ögruppen Balearic Islands och är förmodligen det i Sverige mest kända resmålet. Resmålet har allt du kan tänkas behöva för en härlig solsemester.
Marbella

Marbella


Marbella är en väldigt attraktiv stad i Spanien med över 100.000 invånare. Det är en stad fylld av kulturarv, härligt klimat, vackra stränder och inspirerande arkitektur.
Teneriffa

Teneriffa


Teneriffa är en av Kanarieöarna och har mycket att erbjuda för de som är ute efter en typisk charter-semester. Härliga stränder med sol och bad, mängder av restauranger, barer och ett bra nattliv.
Torrevieja

Torrevieja


Torrevieja är en stad med ca 100.000 invånare som ligger på den Spanska sydkosten. Staden erbjuder bra möjligheter till shopping, sol och bad och ett härligt nattliv.
Valencia

Valencia


Valencia är en charmig stad och även Spaniens tredje största stad. Staden har massor att bjuda på och det är lätt att man glömmer bort de underbara stränderna och möjligheten till sol och bad.

Sevärdheter & Aktiviteter i Spanien

Golfa

Golfa


Spanien omnämns ofta som ett av Europas bästa golfländer. Detta är för att det finns många fina banor (El Chaparal, PGA Catalunya, Lauro Golf m. fl. ) och för att klimatet är så behagligt att spela i.
Tjurfäktning

Tjurfäktning


Tjurfäktning är även känt som tauromachy på engelska. Den spanska tjurfäktningen går i korthet ut på att en samling män som kallas för ett entourage ska besegra en tjur i en serie rituella steg.

Bilder från Spanien

Alla bilder från Spanien

Charter till Spanien

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Spanien.