Resmål » Europa » Kroatien

Kroatien

Kroatien är ett litet land i centrala Europa, med väldigt vacker natur och massor av intressanta städer att besöka. Som turistland har Kroatien många fördelar, eftersom de har en lång och solig kuststräcka mot Adriatiska Havet – och samtidigt så vacker inlandsnatur. Här finns något för alla, speciellt om djur och natur lockar. Kroatien är nämligen hem till många kända nationalparker, såsom Paklenica, Mljet och Krka.
 
Kroatien upptar en relativt liten yta, men trots det bor här nästan 4,5 miljoner människor. Huvudstaden i landet heter Zagreb och den är ett centrum i landet vad gäller lärande, ekonomi och turism. De i Kroatien som talar två språk har ofta engelska som andra språk. Det kan ändå vara en god idé att ha med sig en kroatisk reseordbok. Valutan i Kroatien heter Kuna, och på en Kuna går det ungefär 1,50 svenska kronor. Priserna i landet ligger uppskattningsvis på mellan 10 och 20 % lägre än i övriga världen, vilket innebär att det är ett bra shoppingland. I storstäderna och de största turistställena är priserna något högre.

Resmål i Kroatien

Brac

Brac


Brac är en ö i den sydöstra delen av den kroatiska övärlden. Forskarna har hittat lämningar från bosättningar på ön som har daterats till den äldre stenåldern.
Dubrovnik

Dubrovnik


Dubrovnik är en av de mest framgångsrika turistorterna i medelhavet. Staden ligger nästan så långt söderut du kommer i Kroatien och här bor ca 43.000 invånare.
Porec

Porec


Porec är en ganska liten stad och här bor bara cirka 12,000 invånare. Det är dock en jättecharmig och vacker stad, med massor att se trots dess ringa storlek.
Pula

Pula


Pula kom till för 3,000 år sedan under Illyrernas tid. Sedan dess har många olika nationer och länder haft kontroll över staden, mestadels Italien och Venedig.
Rovinj

Rovinj


Rovinj är en stad som ligger i Istria, och den ligger inte mer än 3 mil från Pula och flygplatsen där. I Rovinj bor det cirka 13,000 människor, och det är en väldigt levande turistort.
Split

Split


Split är den största kuststaden i Kroatien med över 200.000 invånare. Det är en världskänd resort och den är otroligt populär som resmål för semesterfirare.
Zagreb

Zagreb


Huvudstaden i Kroatien med runt en miljon invånare har mycket att erbjuda. Inte minst kan den medeltida stadskärnan vara värd att uppleva.

Sevärdheter & Aktiviteter i Kroatien

Segla

Segla


Att boka en chartrad seglingssemester i Kroatien kanske verkar som ett jobbigt projekt. Faktum är att det finns flera företag som hyr ut båtar och yachter i olika storlekar och utföranden.

Bilder från Kroatien

Alla bilder från Kroatien

Charter till Kroatien

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Kroatien.