Resmål » Europa » Italien

Italien

Italien är ett äkta medelhavsland som erbjuder det bästa av det mesta. Italien ligger mitt i södra Europa och har ett härligt soligt klimat stora delar av året. Som svensk är det lätt att åka hit för en härlig solsemester, en het cityhelg, en golfvecka eller en skidsemester som förgylls av en förunderlig natur och en högstående och i högsta grad levande kultur.
 
Det vackra, nästan magiska, naturlandskapet med mäktiga berg, frodiga dalar och badvänliga kuster är bara en av anledningarna till åka hit. Andra anledningar är det rika kulturlivet, den stora mängden fascinerande historiska sevärdheter och den härliga shoppingen som storstäderna erbjuder. Inte blir det sämre av att Italien ömt vårdar en av världens främsta matkulturer, producerar fantastiska viner, eller att nattlivet aldrig verkar ta slut.

Resmål i Italien

Bologna

Bologna


Bologna är en av Italiens främsta studentstäder och ligger i de centrala delarna av norra Italien. Den är också en av Italiens allra äldsta nu levande städer och grundades av etruskerna.
Florens

Florens


Florens, eller Firenze som staden heter på italienska, ligger utmed Italiens västra kust i mellersta Italien. Florens historia går tillbaka till tiden strax före vår tideräkning.
Milano

Milano


Milano är en av de mer moderna städerna i Italien och landets näst största. Den ligger i norra Italien vid en flod vid namn Olona. Milano är bland annat hemstaden för flera fina modehus.
Pisa

Pisa


Pisa är en historisk stad och som fenomen betraktat helt odödlig tack vare ett torn som satt sig. Pisa är mycket mer än sitt lutande torn. Stora delar av Pisa har en spännande historisk bakgrund att berätta.
Rom

Rom


Rom var en gång världens mittpunkt, det enorma romerska imperiets centrum. Idag är Rom det moderna Italiens huvudstad och här finns allt en besökare kan önska sig i form av historia, shopping & nöje.
Sardinien

Sardinien


Sardinien är ett semesterparadis för alla som älskar sol och bad. Dessutom finns mängder med kulturhistoriska lämningar och naturliga sevärdheter i form av grottor med stalaktiter.
Sicilien

Sicilien


Sicilien är extremt bergig och bergen har ett vulkaniskt ursprung. Bergen faller ibland bråddjupt ned i havet. På andra håll sträcker sig kilometerlånga stränder som lockar till sol och bad.
Sorrento

Sorrento


Sorrento är Italiens mesta, bästa och i särklass mest anrika semesterorten för såväl kungar som fotfolk. Den ligger på den västra kusten vid Neapelbukten.
Terracina

Terracina


Terracina är en av de semesterorter i Italien som besöks av flest italienare. Det är också en av de allra äldsta badorterna i landet, då även de gamla romarna tyckte om orten.
Turin

Turin


Längst upp i nordvästra Italien ligger staden Turin. Den kantar den stora floden Po och ligger bara kilometer ifrån de italienska Alperna vilket bäddar för utmärkt vintersport.
Venedig

Venedig


Venedig är en romantisk stad som det verkligen lönar sig att undersöka till fots. Överallt ligger fantastiska palats, spännande torg och vackra broar går över kanalerna där Gondolerna passerar.
Verona

Verona


Den anrika kulturstaden Verona ligger i inlandet i norra Italien. Staden har under tidernas gång fungerat som en viktig knutpunkt i handeln mellan den bördiga Po-slätten och Alperna.

Sevärdheter & Aktiviteter i Italien

Åka Gondol

Åka Gondol


Ett besök till Venedig är inte helt komplett utan en riktig gondolresa. Det är faktiskt en sevärdhet i sig. Färdsättet är inte minst romantiskt och tyst utan ett bra sätt att uppleva Venedig på.
Colosseum

Colosseum


Den majestätiska amfiteatern Colosseum syns nästan vart man än befinner sig i Rom. Byggnaden är en kvarleva från den gamla romartiden, då bröd och skådespel höll invånarna glada och nöjda.
Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II


Galleri a Vittorio Emanuele II är Milanos främsta shoppingalleria under tak. Om du är shopppingsugen så är detta rätt plats för dig med varumärken som Gucci, Armani och Prada för att nämna några.
Golfa

Golfa


Golfsporten har nästan blivit en folksport i Italien, och intresset växer sig allt starkare. Mängder med banor byggs och har byggts de senaste åren, för att täcka ett allt större behov.
Lutande tornet i Pisa

Lutande tornet i Pisa


Det lutande tornet i Pisa är en av de mest kända byggnaderna i världen. Det byggdes som ett rakt torn år 1173 och är 55 meter högt, och tanken var att det skulle bli ett klocktorn.
Santa Maria del Fiore

Santa Maria del Fiore


Basilica Santa Maria del Fiore, den Heliga Marias Blommans Basilika, är ett fantastiskt byggnadsverk i Florens. Framför allt är kyrkan berömd för den fantastiska kupolen.

Bilder från Italien

Alla bilder från Italien

Charter till Italien

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Italien.