Resmål » Europa » Bulgarien

Bulgarien

I sydöstra hörnet av Europa ligger Bulgarien, ett land som hyser både snötäckta alpiska berg och en kuststräcka vid Svarta Havet, känd för sitt milda väder och soliga somrar. Bulgarien har under de senaste åren vuxit mer och mer som turistnation, och en viktig del i utvecklingen är naturligtvis det välkända Sunny Beach. Men det som verkligen sätter Bulgarien för sig självt i turisternas ögon är utan tvekan den stora mångfald av miljöer som finns i ett enda land.
 
Bulgarien är ett mer tätbebyggt land än Sverige, här bor cirka 8 miljoner människor på bara en femtedel av Sveriges yta. Valutan som används i landet heter Lev – ett gammalt ord för lejon. En lev är värd ungefär 5,50 svenska kronor.
 
Runt 82 % av befolkningen är kristna ortodoxer – resten är muslimer, judar eller någon annan minoritetsgrupp. Bulgarien är ett utmärkt turistland, somrarna är torra och varma och invånarna är gästvänliga och trevliga. Den yngre generationen talar i regel engelska och/eller ryska, (modersmålet i Bulgarien är bulgariska) – var försiktig med att nicka eller skaka på huvudet bara. Här betyder nämligen en huvudskakning ja, och att nicka betyder nej!

Resmål i Bulgarien

Golden Sands

Golden Sands


Golden Sands kan tros vara lillasyster till Sunny Beach, eftersom den sistnämnde är så stor. Men Golden Sands kan snarare ses som ett kompliment till Sunny Beach med sin något lugnare atmosfär.
Nessebar

Nessebar


Nessebar är även känt som Svarta Havets Pärla – ett namn som staden definitivt förtjänat. Nessebar är en vacker och pittoresk stad som ligger i den nordöstra delen av Bulgarien.
Sofia

Sofia


Sofia är huvudstad i Bulgarien och det är dessutom den största staden med runt 1,4 miljoner invånare. Sofia är en stad fylld med historiska arv med som ändå håller en modern puls.
Sunny Beach

Sunny Beach


Sunny Beach är en jättestor bad- och festort som ligger i östra Bulgarien, vid Svarta Havets kust. Sunny Beach har över 800 hotell med sammanlagt 300,000 sängar att hyra ut.

Bilder från Bulgarien

Alla bilder från Bulgarien

Charter till Bulgarien

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Bulgarien.