Resmål » Asien

Asien

Asien är världens största kontinent och världsdel. Flera stora länder som Ryssland, Kina och Indien tar upp stora delar men Asien består av många fler länder än så, och vissa av dem är väldigt eftertraktade av turister.

Länder som Thailand, Indonesien och Vietnamn lockar många svenska turister varje år på grund av det tropiska klimatet och värmen som vi saknar under vinterhalvåret. Även Indien och Maldiverna lockar turister fast inte i samma utsträckning. Maldiverna är ett relativt dyrt resmål men också ett paradis som många firar sin smekmånad på.

Länder som Kina och Japan lockar givetvis också stora mängder turister, men kanske på grund av sol bad, och avkoppling som så många andra länder gör.

Maldiverna


Den gemene svensken ser Maldiverna som ett paradis. Landet består av ca 1200 atoller, små korallöar och har totalt 300 000 invånare. Ungefär 80 000 av dessa bor i huvudstaden Malé som ligger på en ö med samma namn. Maldiverna är det självklara valet om man vill komma bort från vardagen helt och möta ett paradis med kritvit strand som få besökt.
» Malé

Thailand


Thailand är ett av de länder flest svenskar reser till varje år. Det har blivit som en lyxig vintersemester för många att åka iväg till Thailand och avnjuta några veckor i paradiset. Thailand lockar både familjer som äventyrslystna personer som reser runt i landet och har minst sagt mycket att bjuda på.