Resmål » Europa » Turkiet

Turkiet

Dagens Turkiet ligger på en plats fylld av historia och många olika civilisationer har genom tiderna haft inflytelse över landet. Turkiet har tillhört olika grekiska riken, romerska riken och olika arabiska kungadömen, där alla har satt sin prägel på landet.
 
Staden Troja som beskrivs i Iliaden ligger i dagens Turkiet. Dagens Turkiet är fortfarande en blandnig av kulturer med vissa delar av landet, bland annat huvudstaden Istanbul, som ligger i Europa medan de andra stora delarna av landet ligger i Asien. Idag är Turkiet en turistmetropol som främst lockar nordbor, tyskar och britter.
 
I Turkiet blandas kultur och historia med sol, bad och värme. Landet har även en avancerad och uppskattat matkultur som inte minst gjort sig känd i Sverige. Kebab och falafel är två av Turkiets paradrätter, men det finns mycket mer, speciellt med fisk och skaldjur. I Turkiet möts arabvärlden med sin kultur, mat och historia och medelhavskulturen med sina motsvarigheter och bilder en unik miljö.

Resmål i Turkiet

Alanya

Alanya


Alanya ligger i sydvästra turkiet och är ett av Turkiets mest besökta resmål. Alanya har mycket att bjuda på utöver sol, bad och värme. Här finns stora möjligheter till shopping, aktiviteter och nattliv.
Antalya

Antalya


Antalya är den största turistorten som lockar många turister i Turkiet. Staden är gammal och har mycket kulturminnen att bjuda på men också bra möjligheter för sol och bad.
Side

Side


Side är en lite mindre och lugnare turistort som ligger längs Turkiets medelhavskust, längst ute på en halvö. Side har enormt långa och fina sandstränder att bjuda på.

Sevärdheter & Aktiviteter i Turkiet

Shopping

Shopping


Att shoppa i Turkiet är oftast både spännande och billigt. Först blir man ofta övertalad av en slags inkastare att gå in i butiken eller besöka ett visst stånd. Vissa mer aggressiva än andra...
Turkiskt Bad

Turkiskt Bad


Turkiskt bad, eller hamam som det heter på turkiska, är en variant på ångbad och det liknar någon slags bastuupplevelse. Möjligheten till turkiskt bad finns i alla stora turistorter och städer.

Bilder från Turkiet

Alla bilder från Turkiet

Charter till Turkiet

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Turkiet.