Resmål » Nordamerika

Nordamerika

Nordamerika täcker ungefär 4,8% av jordens yta men har väldigt mycket att erbjuda. Hela Nordamerika är belägen på norra delen av jordklotet och har ett klimat som påminner om Europas på många sätt och vis. Kanada har ett klimat som liknar det vi är vana vid här i Sverige. USA har ett något varmare klimat och de södra delarna har ett klimat något varmare än medelhavet.

I de södra delarna finns det massor av mindre länder belägna i Västindien så som Bahamas, Kuba och Dominikanska republiken. Dessa länder har ett väldigt tropiskt och varmt klimat.

Mexico räknas också till Nordamerika och är det tredje största landet och har det absolut varmaste klimatet på världsdelen.

Bahamas


Bahamas är ett riktigt paradis som ligger i den karibiska övärlden, och endast ca 20 mil från Floridas kust ligger Nassau, huvudstaden i Bahamas. Bahamas är ett tropiskt paradis väl känt för sina karibiska kryssningar, lyx och avkoppling. Det faller således naturligt att många lägger sin smekmånad här, där maximal avkoppling och njutning kan ske.
» Nassau

USA


USA är ett stort land med gigantiskt mycket att se och göra. Det är också ett land som många verkligen uppskattar att resa till och där finns verkligen något som passar alla typer av människor.