Resmål » Nordamerika » Bahamas

Bahamas

I den karibiska övärlden ligger en riktig pärla. Bahamas är ett örike av sällan skådad skönhet. Bahamas är skådeplats för mycket intressant historia, och är dessutom plats för många filmer. Här finns 29 öar av olika storlek, alla med samma underbara karibiska klimat. Bahamas är en oberoende och självstyrande stat, men eftersom det är en före detta koloni i det brittiska kungadömet så har man fortfarande brittiska drottningen Elizabeth II som officiellt statshuvud. Bahamas är en parlamentär demokrati och samtidigt har man monarki, men precis som i Sverige så har kungahuset ingen egentlig makt. Man har haft självstyre här sedan 1967, men man brukar säga att full oavhängighet inte kom förrän den 10 juli 1973.
 
Landets nationalsång är March on Bahamaland, och deras kungliga nationalsång är såklart God Save the Queen. Valutan heter Bahamian Dollars, och den är knuten till den amerikanska dollarn och är alltså värd lika mycket som den. USD är gångbart i hela Bahamas.

Resmål i Bahamas

Nassau

Nassau


Nassau är huvudstaden i Bahamas, och även den enda större stad som finns i Bahamas örike. Här finns massor att uppleva som turist så som härliga shoppinggator med luxösa smyckesbutiker.

Sevärdheter & Aktiviteter i Bahamas

Dykning

Dykning


Dykningen i Bahamas är något alldeles extra – här är vattnet varmt och klart och i kombination med ett fantastiskt djurliv så är det något man inte bör missa.
Fiska

Fiska


En av de största aktiviteterna i Bahamas är helt klart fisket. Här finns det många olika arter som är väldigt ovanliga i andra vatten så som Bonefish, grouper, barracuda och hajar.
Golfa

Golfa


Att spela golf i Bahamas kan tyckas dumt vid första åtanke – men oroa dig inte, öarna är inte så små! Golf i Bahamas är verkligen en bra idé då här är varmt och skönt året om.
Kryssning

Kryssning


Det finns flera alternativ om man vill åka kryssare i Bahamas. Flera olika rederier erbjuder kryssningar från bland annat Fort Lauderdale, som går på morgonen och är tillbaka på kvällen.
Segla

Segla


Att segla i Bahamas är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram på, om man är någorlunda erfaren och vet vad man gör. Vet man inte det så finns det gott om möjligheter att lära.
Snorkla

Snorkla


I Bahamas garanterar man att snorklingen och dykningen kan få dig att tappa andan – och man överdriver inte. Här finns vackra korallrev blandat med gamla, rostiga vrakdelar och fantastiska fiskar.

Bilder från Bahamas

Alla bilder från Bahamas