Resmål » Europa » Portugal

Portugal

På den iberiska halvön ligger det varma Medelhavslandet Portugal. Även om en mindre del svenskar besöker landet flockas varje år miljontals turister till detta soldränkta land med en medeltemperatur under sommaren på 27 grader Celsius. Utbudet är stort; du kan besöka dynamiska storstäder som Lissabon eller Porto, vandra genom de underbara naturlandskapen på öarna Azorerna och Madeira, upptäcka otaliga vinodlingar, utmana äventyrslusten med surfing, svalka dig med ett dopp på någon av de vackra stränderna längst Algarvekusten eller sitt och njut av skaldjur och portvin på en strandrestaurang. Portugals inträde i EU och införande av Euron (€) förenklar resandet och i dag nås flera destinationer runtom landet med lätthet utav majoriteten av våra stora researrangörer.
 
Boa Vinda a Portugal – Välkommen till Portugal!

Resmål i Portugal

Algarve

Algarve


Algarve är ett område som ligger i södra Portugal och är ungefär lika stort som Halland i Sverige. Denna plats lockar mycket turister varje år med en fin kuststräcka som erbjuder sol och bad.
Lissabon

Lissabon


Lissabon är huvudstaden i Portugal och samtidigt en av Europas största städer. Staden har många kulturella arv och sevärdheter. Det är en kuststad i Portugal som har mycket att erbjuda.

Sevärdheter & Aktiviteter i Portugal

Surfa

Surfa


Portugal är en bra plats för surfing då större delen av landet, 800 kilometer, är längst en kustremsa. Här finns möjligt att både vindsurfa och vågsurfa beroende på var du befinner dig.

Bilder från Portugal

Alla bilder från Portugal

Charter till Portugal

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Portugal.