Resmål » Europa » Ungern

Ungern

Ungern ligger i centrala Europa, och är ett land med en lång och ibland blodig historia. Det bor över 10 miljoner människor i Ungern, som inte ens är en fjärdedel så stort som Sverige i yta. Landet är trots sin ganska blygsamma areal ett superlativens land. Balatonsjön ligger här, centrala Europas största sjö – Ungern hyser även Europas största synagoga. Som turistland ligger Ungern bland de 15 mest besökta och mest populära länderna i världen. Det är ett tryggt och fint land att åka på semester till, med godmodiga och gästfria människor som bor här. I Ungern heter valutan Forint (HUF), och 25 HUF är ungefär 1 SEK. Ungrare talar ungerska, ett språk som är besläktat med finskan.
 
I Ungern är det ibland lite svårt att hitta någon som talar engelska. Engelska är obligatoriskt i skolan så det är de unga människorna som man har störst chans att prata med. I storstäderna är det mycket lättare att hitta engelsktalande människor än i de mer lantliga områdena. Huvudstaden i landet heter Budapest och anses vara en av världens vackraste städer.

Resmål i Ungern

Budapest

Budapest


Budapest är utan tvekan en av världens vackraste städer med ca 1,7 miljoner invånare. Pågrund av att staden består av så många gamla byggnader så är hela staden märkt som världsarv av UNESCO.

Bilder från Ungern

Alla bilder från Ungern

Charter till Ungern

Resebyråer som säljer paketresor & charter till Ungern.