Resmål » Europa » Spanien » Golfa

Golfa

Spanien omnämns ofta som ett av Europas bästa golfländer. Detta är för att det finns många fina banor (El Chaparal, PGA Catalunya, Lauro Golf m. fl. ) och för att klimatet är så behagligt att spela i. Man behöver troligen inte ha med sig regnkläder i ryggsäcken som i Sverige.
 
Spanien har dessutom givit oss många duktiga golfare, speciellt under de gyllene åren på sent 70-tal och på 80-talet. Namn som Severiano Ballesteros, Antonio Garrido, José María Cañizares, Manuel Piñero och José River är namn som satt sig i huvudet på golffantaster över hela världen. När vi kom in på 90-talet så slutade de gamla rävarna att spela, och det blev upp till en ny generation att bära vidare stafettpinnen. Miguel Angel Martin och Miguel Angel Jimenez är kända namn som kom fram under denna tid. Dessa nya talanger fick vind i seglen och runt sekelskiftet var Spanien återigen en stormakt att räkna med inom golfen.
 
Detta gör att det är mycket inspirerande att golfa i Spanien, och det är inte överdrivet dyrt heller – en hotellvistelse med 3 hotellnätter kombinerat med 3 rundor golf kostar under 5000 kr, detta på ett femstjärnigt hotell med en fin golfbana dessutom. Är man nybörjare så finns det tvådagars golfkurs med två nätter på fyrstjärnigt hotell från under 2500 kronor.