Resmćl » Nordamerika » Bahamas

Bahamas

I den karibiska övÀrlden ligger en riktig pÀrla. Bahamas Àr ett örike av sÀllan skÄdad skönhet. Bahamas Àr skÄdeplats för mycket intressant historia, och Àr dessutom plats för mÄnga filmer. HÀr finns 29 öar av olika storlek, alla med samma underbara karibiska klimat. Bahamas Àr en oberoende och sjÀlvstyrande stat, men eftersom det Àr en före detta koloni i det brittiska kungadömet sÄ har man fortfarande brittiska drottningen Elizabeth II som officiellt statshuvud. Bahamas Àr en parlamentÀr demokrati och samtidigt har man monarki, men precis som i Sverige sÄ har kungahuset ingen egentlig makt. Man har haft sjÀlvstyre hÀr sedan 1967, men man brukar sÀga att full oavhÀngighet inte kom förrÀn den 10 juli 1973.
 
Landets nationalsÄng Àr March on Bahamaland, och deras kungliga nationalsÄng Àr sÄklart God Save the Queen. Valutan heter Bahamian Dollars, och den Àr knuten till den amerikanska dollarn och Àr alltsÄ vÀrd lika mycket som den. USD Àr gÄngbart i hela Bahamas.

Resmćl i Bahamas

Nassau

Nassau


Nassau Àr huvudstaden i Bahamas, och Àven den enda större stad som finns i Bahamas örike. HÀr finns massor att uppleva som turist sÄ som hÀrliga shoppinggator med luxösa smyckesbutiker.

Sevärdheter & Aktiviteter i Bahamas

Dykning

Dykning


Dykningen i Bahamas Ă€r nĂ„got alldeles extra – hĂ€r Ă€r vattnet varmt och klart och i kombination med ett fantastiskt djurliv sĂ„ Ă€r det nĂ„got man inte bör missa.
Fiska

Fiska


En av de största aktiviteterna i Bahamas Àr helt klart fisket. HÀr finns det mÄnga olika arter som Àr vÀldigt ovanliga i andra vatten sÄ som Bonefish, grouper, barracuda och hajar.
Golfa

Golfa


Att spela golf i Bahamas kan tyckas dumt vid första Ă„tanke – men oroa dig inte, öarna Ă€r inte sĂ„ smĂ„! Golf i Bahamas Ă€r verkligen en bra idĂ© dĂ„ hĂ€r Ă€r varmt och skönt Ă„ret om.
Kryssning

Kryssning


Det finns flera alternativ om man vill Äka kryssare i Bahamas. Flera olika rederier erbjuder kryssningar frÄn bland annat Fort Lauderdale, som gÄr pÄ morgonen och Àr tillbaka pÄ kvÀllen.
Segla

Segla


Att segla i Bahamas Àr ett snabbt och smidigt sÀtt att ta sig fram pÄ, om man Àr nÄgorlunda erfaren och vet vad man gör. Vet man inte det sÄ finns det gott om möjligheter att lÀra.
Snorkla

Snorkla


I Bahamas garanterar man att snorklingen och dykningen kan fĂ„ dig att tappa andan – och man överdriver inte. HĂ€r finns vackra korallrev blandat med gamla, rostiga vrakdelar och fantastiska fiskar.

Bilder frćn Bahamas

Alla bilder frćn Bahamas