Resml » Nordamerika » Bahamas » Nassau

Nassau

Nassau är huvudstaden i Bahamas. Med sina 200,000 invånare bor nästan 70 % av Bahamas befolkning här i staden. Här finns massor att se och uppleva som turist, och att orientera sig här är ganska lätt.
 
Bay Street löper parallellt med stranden och innehåller större delen av shoppingen i staden. Här trängs luxuösa och dyra smyckesbutiker med ganska billiga souvenirkrängare. Staden är ganska vacker att se på, skylinen domineras av de pastellrosa myndighetsbyggnaderna och lyxkryssarna som lägger till i hamnen. 1650 grundades Nassau, men då hette Charles Town. 1695 döpte man om staden till Nassau efter William III av Orange-Nassau.
 
På grund av sin strategiska position och de många små öarna utanför dess kust blev Nassau ett tillhåll för pirater. De till och med utropade sig till självständig stat under den ökända Svartskägg, men Storbritannien tog tillbaka kontrollen och hade vid 1720 utrotat eller drivit bort piraterna.
 
Här finns idag en flygplats – Lynden Pindling International Airport – som har flygrutter till större delen av USA, och även Toronto och London. Här serveras gratis drinkar och liveband spelar här – det får en att tänka bort det faktum att flygplatsen sett bättre dagar.
 
Man kan ta sig runt i staden genom att gå, eller cykla. Annars finns det bussar eller taxi. Taxibilarna har gula skyltar och det står taxi på dem, så det är svårt att missa. De flesta taxichaufförer vill inte använda taxametern, så kom överens om ett pris innan ni kör så går det smidigare. Man kan även hyra moped eller bil. Ta gärna en tur runt gamla stan, en spännande och kontrastrik blandning av övergivna rivningskåkar och bjärt färgglada karibiska hus.
 
Ardastra Gardens är Bahamas enda zoo, med flamingos och andra vackra djur. Missa inte det! De har även ett piratmuseum, missa inte de guidade turerna här. Man får en historielektion blandat med en kul upplevelse, där de har blandat in rekreationer av piratföremål och även riktiga artefakter.
 
Passa också på att se Fort Fincastle, ett gammalt fort från slutet på 1700-talet. Det ligger på en liten kulle söder om staden, och de har utställda kanoner som man kan titta på. Ett tips är att åka på en av turbussarna, som tar en runt staden och pratar en del om Bahamas och Nassau och dessutom kör en till Paradise Island. Paradise Island är en ö som sitter ihop med Nassau genom en liten bro – här finns ett underbart vackert akvarium och flera lyxhotell.
Hotell

Sk Hotell i Nassau

Karta ver Nassau

Bilder frn Nassau

Alla bilder frn Nassau

Vdret i Nassau

29 °C
Mestadels molnigt