Resmål » Nordamerika » USA » San Francisco

San Francisco

På USA:s västkust hittar du den stora, men samtidigt väldigt trevliga, staden San Francisco. Denna stad omnämns av många som en av de allra vackraste, trevligaste och häftigaste städerna i världen. Här kan du som besökare njuta av härliga restauranger med god mat, ett brett shoppingutbud med något för alla, ett stort och bra nöjesliv, samt massor av sevärdheter och saker att göra.
 
San Francisco ligger utbrett över ett flertal kullar, vilket ger staden alla dess branta backar som är välkända från flertalet filmer. Du tar dig enklast runt i staden till fots eller med hjälp av någon av alla kabelspårvagnar. Alldeles inpå San Francisco ligger Stilla Havskusten, vilket ger staden en härlig närhet till havet och stranden! Till de största och populäraste sevärdheterna i San Francisco hör förstås den världsberömda hängbron Golden Gate Bridge, men också Fisherman’s Wharf, som är ett helt område med häftiga barer och trevliga restauranger. Härifrån kan du som vill även ta en färja och besöka den mytomspunna fängelseön Alcatraz, eller varför inte åka till Sausalito där konstnärerna håller till?
 
Om du vill uppleva kultur så har San Francisco ett bra utbud av såväl baletter som Broadwayshower, operor och andra kulturella och musikaliska evenemang. Här finns också flera spännande museer och konstgallerier att besöka. För de sportintresserade finns det många olika sportevenemang samt närheten till såväl golfbanor som andra arenor för sport. Åker hit gör du allra enklast med flyg, San Francisco International Airport har goda förbindelser med Europa, vilket gör att du kan resa smidigt utan en massa byten. Väl på plats bor du bekvämt på något utav stadens alla hotell.
Hotell

Sök Hotell i San Francisco

Karta över San Francisco

Bilder från San Francisco

Alla bilder från San Francisco

Vädret i San Francisco

14 °C
Heltäckande moln