Resmål » Nordamerika » Bahamas » Snorkla

Snorkla

I Bahamas garanterar man att snorklingen och dykningen kan få dig att tappa andan – och man överdriver inte. Här finns vackra korallrev blandat med gamla, rostiga vrakdelar – allting befolkat av ett regnbågsskimrande djurliv.
 
Många av öarna i öriket har dykaffärer med allt man kan behöva, som snorkel, våtdräkt, simfötter, cyklop med mera. Skillnaden mellan att dyka och snorkla är att en dykare har syrgastuber med sig och kan stanna under vattnet så länge de håller – en snorklare kan simma runt vid ytan och andas hela tiden, ta ett djupt andetag och dyka ner så djupt han eller hon kan, och sedan komma upp.
 
Om man ska dyka måste man ha dykcertifikat, det måste man inte ha som snorklare. På många ställen är det minst lika bra att snorkla som att dyka, där det är grunt exempelvis. Där han man inte någon speciell nytta av tuberna. En ö som är speciellt bra för snorkling är Bimini. Bimini består av flera små öar, och här kan man uppleva djurlivet på väldigt nära håll. Det finns de som säger att den förlorade staden Atlantis ligger utanför Bimini. Hur det än ligger till med den saken så är det helt klart värt att utforska vattnen här.
 
Ett annat vackert ställe är New Providence Island och Paradise Island. Detta är något av nybörjarvattnen i Bahamas, vilket innebär enkel dykning och underbart vackra djur och natur att se på. Här finns så många ställen att åka och dyka på att man kanske inte hinner med allt under en resa. Eftersom Nassau, huvudstaden, ligger här, så finns det ett stort utbud av dykkurser och skolor att gå på om man är ny på att snorkla och dyka.