Reser.se » Resmål » Nordamerika » Bahamas » Sevärdheter

Sevärdheter

I Bahamas finns det många vackra saker att se, framförallt stränder och vackra djur och vacker natur. Ett bra tips är Pink Sand Beach, som ligger på Harbour Island – cirka 75 km öster om Nassau. Sanden här har en rosa ton som man tror kommer sig av att den vita sanden har blandats med röd korall. Detta är ett perfekt ställe att fotografera på, eftersom kontrasten mellan himmelens blå mot trädens gröna ger vackra bilder. Tänk bara på att komma hit tidigt på morgonen, eftersom de skarpa skuggorna som uppstår när solen blir starkare under dagen lätt kan förstöra en fin bild.
 
Bahamas har underbart djurliv under ytan också, så dykning i Bahamas kan varmt rekommenderas. Det är även ett väldigt bra land att sportfiska i, med stora och vackra fiskar att dra upp.
 
En definitivt sevärd sak i Bahamas är Lucayan National Park – cirka 16 hektar nationalpark som ligger på Grand Bahama Island. Här finns mangroveträsk och ett gigantiskt grottsystem under vattnet – cirka en mil långt sammanlagt. Man tror att det kan vara världens längsta utforskade grottsystem under vattnet. Det kostar bara $3 att gå in här (cirka 20 kr), och det är definitivt prisvärt.
 
På Cat Island finns det finns en grav för Fader Jerome, som dog år 1956. Han byggde två kyrkor, St. Pauls och St. Peters på Long Island i Bahamas och dessutom byggde han St. Augustine klostret i Nassau. Här finns en slags vaktmästare som tänder ljus vid graven och tar bort ogräs och annat och håller det fint omkring graven. Platsen ligger vid Mount Alvernia, Bahamas högsta topp på 63 meter. Det är fullt möjligt att ta sig till toppen och det rekommenderas för den våghalsige eftersom utsikten är helt oslagbar över ön och över havet, på alla håll.