Resmål » Nordamerika » Bahamas » Segla

Segla

Att segla i Bahamas är ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram på, om man är någorlunda erfaren och vet vad man gör. Vet man inte det så finns det gott om möjligheter att lära. Det hålls regelbundna regattor, segelbåtstävlingar, här. Det finns i olika erfarenhetsklasser – man måste alltså inte vara en saltpirat för att kunna delta!
 
Om man seglar hit från något annat land så måste man flagga gult karantänflagg innan man lägger till, och endast kaptenen får gå av fartyget innan alla ombord fyllt i ett immigrationsdokument och allting har förtullats. Alla ombord måste ha med sig pass och en fotolegitimation. Ett fartyg på under 12 meters längd måste betala $150 för att få komma in i Bahamas, då ingår fiske- och seglingstillstånd och upp till fyra personers avresetaxering. Fartyg på mer än 12 meter tar man $300 för. Har man flera passagerare än 4, kostar det extra. När man fått tummen upp för att få fortsätta kan man sänka den gula karantänflaggan och höja sin vanliga seglingsflagga. Det finns många hamnar att gå igenom denna process i, exempelvis i Nassau och på Andros.
 
När man seglar i Bahamas gör man gott i att komma ihåg att öriket faktiskt ligger i Atlanten, och det innebär stundtals höga vågor och mycket starka strömmar. Se även upp för korallrev i de grundare vattnen nära öarna.