Resmål » Nordamerika » Bahamas » Kryssning

Kryssning

Det finns flera alternativ om man vill åka kryssare i Bahamas. Flera olika rederier erbjuder kryssningar från bland annat Fort Lauderdale, som går på morgonen och är tillbaka på kvällen. Man kan även boka hotellrum genom dem om man vill stanna längre i Bahamas.
 
En vanlig rutt går från Fort Lauderdale i USA till ön Grand Bahama. Det finns flera typer av kryssningar, en typ är populär bland barnfamiljer med en del pengar på fickan. Dagskryssningar, så kallade day cruises, är mycket populära. Dessa kan kosta från runt 50-60 dollar per person, generellt lägre pris eller gratis för små barn. Här finns mängder med aktiviteter att delta i ombord på kryssningen, exempelvis brukar det finnas livemusik att dansa till, flera barer, buffémat och såklart ett generöst tilltaget soldäck. Man brukar också få några timmar i land på någon av öarna, ofta Grand Bahama eller New Providence (ofta då i huvudstaden).
 
Man kan boka en kryssning och åka hela vägen från exempelvis Stockholm och uppleva en avkopplande resa dit och en underbar vistelse när man väl är framme. Om man aldrig åkt kryssare förut så bör man tänka på en del saker. Man ska alltid ha med sig några ombyten svala, sköna kläder och låga skor att ha ombord. När man väl går i land kan det vara lämpligt med lite bättre skor att gå i, eftersom det kan bli ganska långa promenader om man ska gå på upptäcktsfärd. Handdukar brukar rederiet stå för, men fråga gärna för säkerhets skull! Glöm inte att ta med ett paraply och lite regnkläder ifall det mot förmodan skulle regna. Finkläder såsom frack eller smoking för herrar, eller aftonklänning för damer, rekommenderas att ta med till finare middagssittningar.