Reser.se » Resmål » Nordamerika » Bahamas » Kommunikationer

Kommunikationer

Det finns ett lokalt flygbolag, Bahamasair, som erbjuder flygningar till och från Nassau och till de mest populära ställena i Bahamas. Tyvärr är det dyrt, långt mellan avgångarna, planen är små och de är kända för sina förseningar. I Nassau och över hela ön New Providence finns ett bra bussnätverk, som kallas jitneys, men på de andra öarna (förutom Grand Bahama) är bussresande väldigt begränsat.
 
Det bästa sättet att ta sig mellan öarna är med båt. Det finns brevbåtar som går med regelbundna mellanrum. Det är inte bekvämt, det går inte jättefort – men det är relativt billigt. Det finns även yachtuthyrning med charter som sin nisch, och man kan välja själv om man vill hyra en båt eller om man vill ha en besättning med. Ett av de mer kända är Windward Islands, som utgår från Abaco, i norra delen av ögruppen.
 
Cykeln är ett utmärkt redskap att ta sig runt med. Det är ett logiskt val – öarna är små och platta. Det blir inte smidigare än så! Hotell har ofta antingen uthyrning eller så ingår vars en cykel i priset. Man kan även hyra cyklar i vissa livsmedelsaffärer. Ska man hyra bil här måste man vara 21 år eller äldre. Tänk på att trafiken är väldigt tät mitt på dagen i Nassau, och vägarna runt och i Nassau är bra men resten är ganska dåligt. Ha alltid koll på att det finns ett reservdäck och verktyg.